1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Kara'nın Kandil Mesajı
Vali Karanın Kandil Mesajı

Vali Kara'nın Kandil Mesajı

Kars Valisi Ahmet Kara, tüm İslam aleminde kutlanacak olan Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Vali Kara mesajında şu ifadelere yer verdi: “Şaban ayının 14’ünü 15’ine bağlayan gece ( 15 Temmuz 2011, Cuma ) af, merhamet ve mağfiret gecesi olarak kabul edilen Berat Kandili’dir.

Adından da anlaşılacağı üzere bu gecede; inananların günah yüklerinden kurtulup, İlâhî bağışa ermeleri umulur. Cenab-ı Allah'ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceği, yapılan duaları kabul edeceği Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), tarafından müjdelemiştir. Ramazan ayının da müjdecisi olan bu gece, insanların günah, suç ve yanlışlardan kaçınarak Cenab-ı Allah’ın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmaları gereken bir gecedir. Bu mübarek gece, insanların; güzel amel ve davranışlar içinde olduğu, doğruya, güzele, iyiye yönelebildiği ölçüde, huzurlu, kazançlı ve bereketli zaman dilimlerine dönüşecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Karslı hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Berat Kandili'ni tebrik ediyor, bu gecenin; aziz milletimizin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve kardeşliğin almasına, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasına vesile olmasını, Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.