1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Esnaf Odalarına Seslendi
Vali Esnaf Odalarına Seslendi

Vali Esnaf Odalarına Seslendi

Müteahhitlere ve kurumlara fahiş fiyattan mal satılmasını önleyin…

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara, 2010 yılının ikinci koordinasyon toplantısında yaptığı konuşmada Esnaf Odası yetkililerine seslenerek, Kars esnafının mallarının uygun fiyata satmalarını istedi. Vali Kara ayrıca, Kars’ta geçtiğimiz Cuma günü Kars Havaalanındaki temel atma törenine katılanların çoğunun Ankara’dan Bakanla birlikte uçakla gelenler olduğunu söyleyerek, “Karslılar bizi utandırdı” dedi.

 

Vali Kara, “Kars’ta özellikle esnaf odalarına sesleniyorum. Özellikle resmi kurum ve kuruluşların aldıkları bütün mal ve hizmetlerde 2-3-5 kat gibi fiyatlar verildiği, teklifler verildiği bu nedenle de çeşitli kamu kuruluşlarının ilimizin dışından alış-veriş yaptıklarını görüyorum. Bu ilimiz açısından son derece kötü bir durumdur. Bu kötü durumun derhal esnaf tarafından önlenmesi lazım. Aksi halde buna devam ederler.”

 

BAKAN DA DERT YANMIŞ

 

Geçtiğimiz Cuma günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Havaalanı temelini atarken, “sizden alacaklar yalnız, fiyatları sakın su istimal etmeyin.” sözlerini hatırlatan Vali Kara, “Fiyatlar fazla tutulursa, bu durumda katiyen Kars’tan değil başka illerden alır müteahhitler. Müteahhitlere sesleniyorum: Kars’tan alsınlar fakat Karslı da fiyatları ikiye, üçe katlamasın.” diye konuştu.

 

TUGAY KOMUTANLIĞI DA DERTLİ

 

Vali Kara, Tugay Komutanının, “sebze ve meyve fiyatları bize 3 katına, 5 katına veriyorlar. Bizde Erzurum’dan almak zorunda kalıyoruz.” şeklindeki üzüntülerini de dile getirerek, “Bunu Tugay komutanımız bana üzüntüyle ifade etti. İnanın bende çok üzüldüm. Bunu özellikle esnaf odalarının ve Ticaret Odasının duymasını istiyorum. Bu bizim ilimizde olan kötü bir durumdur. Bizim ilimizin kalkınmasına, biraz hareketlenmesine olumsuz etkisi olacak, ilimizin sicilini bozacak bir harekettir. Bu tür hareketlerden kaçınılmasını özellikle arzu ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

15-2O NERE, 150-200 NERE!

 

Vali Kara, Özel İdare’nin sondaj işlerini görüştüğü sırada bir acı gerçeği daha öğrendiğinin altını çizdi ve, “Bana dediler ki: diğer illerde sondaj makinesi metrekaresini 15-20 liraya açıyor, bizim ilimizde de 150-200 TL arasında açıyorlar. Bunlar fevkalede kötü şeyler. Buradan basın aracılığıyla Karslılara seslenmek istiyorum. Bu tür şeylerden vazgeçerlerse iyi olur. Bir Kayserilinin, bir Çorumlunun, bir Gazianteplinin, bir Konyalının davranışları gibi davranış gösterirlerse daha güzel olur. Kayserili ayağı alışsın diye ilk müşteriye çok ucuz fiyattan verir. Müşteri devam ederse de karını asgari tutar ve normalin altında fiyattan malını verir. Çünkü bilir ki o müşteri altın yumurtlayan tavuktur. Onu hiçbir zaman kesmek istemez. Bu konuda Karslılardan özellikle ricada bulunuyorum.” dedi.

 

KARS’TAKİ TÖRENE ANKARADAN KATILIM

 

Kars Valisi Ahmet Kara, düşündüren bir gerçeği de akıllara getirdi. Havaalanındaki temel atma törenine gelenlerinin çoğunun Ankara’dan uçakla geldiklerini anlattı.

Vali Kara bu acı gerçekle ilgili de şunları söyledi:

 

“Havaalanındaki törende Karslılar bizi yine utandırdılar. Bizim dairelerden gelen memurlarla birde Ulaştırma Bakanının uçaktan getirdiği 134 kişinin dışında kimse yoktu. İlimize 30-40 trilyon liralık yatırım yapılıyor ve Kars’tan her hangi bir kimse merak edip “Bu yatırım nasıldır, nasıl oluyor acaba” deyip oraya gelmiyorlar. Belediyeden anonslar yapıldı, gazeteler yazdı, otobüsler bile çıkarıldı ama kimse gelmedi. Havaalanımız diğer illerin havaalanları kadar uzak bile değil. Bizim havaalanımızın ilimize uzaklığı 6 kilometre. Bakın Erzincanlıyım ama ben kendimi Karslı gibi hissediyorum. Kars bizim memleketten çok daha farklı değil. Ama benim memleketimde de böyle bir şey yoktur. Bu sadece Kars’ta kalmış ve Karslının da bu davranışlarını terk etmesi lazım. Milli bayramlarına, kurtuluş bayramlarına, önemli günlere, ekonomik, sosyal, kültürel yönden bizi ilgilendiren bütün aktivitelere katılması lazım.”

 

Vali Kara daha sonra daire amirlerinin yatırım planlarını dinledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.