1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali devreye girdi, ek hatlar iptal edildi
Vali devreye girdi, ek hatlar iptal edildi

Vali devreye girdi, ek hatlar iptal edildi

Kars Valisi Rahim Doğan, Belediye Meclisi tarafından il merkezindeki bazı güzergâhlara hak sahibi olmadıkları halde ek seferler verildiğini öne sürerek kontak yapan araç sahiplerini ikna etti.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Dün Kars Belediyesi önünde toplanarak haklarını aramak için eylem yapan ve polisin gazlı müdahalesi ile karşı karşıya kalan dolmuş esnafı, bugün servise çıkmadı.

Cumhuriyet Meydanında topluca kontak kapatan dolmuşçular sefer yapmayınca hayat durma noktasına geldi. Belediye yetkililerine seslerini duyurmaya çalışan dolmuşçular, bazı dolmuşçuların hak sahibi olmadığı halde haksız kazanç sağlayacağını öne sürerek ilave hatların kaldırılmasını istediler. Sorunlarına çare bulamayan dolmuşçular durumu protesto etmek amacıyla kontak kapatarak tüm hatlarda dolmuş seferlerini durdurdular.

Dün makamında dolmuşçuları kabul eden Kars Valisi Rahim Doğan, sorunun çözümü için ilgili bakanlıktan soruşturma için müfettiş istediğini söylemiş ve dolmuşçulara haklarını aramaları için avukat tutmalarını ve savcılığa suç duyurusunda bulunmalarını önermişti.

Vali Rahmi Doğan bugün de iki gündür kontak kapatma eylemi yapan ve Cumhuriyet Meydanında toplanan dolmuş sahipleri ile bir araya geldi.

Vali Doğan, dolmuşçularla yaptığı konuşması sonucunda Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile görüştüğü ve mevcut hatlara ilaveten 11 yeni hattı iptal ettirdiğini söyledi. Böylece dolmuşçu esnafını ikna eden Vali Rahmi Doğan, yapılan eyleme son verilmesi gerektiğini ve vatandaşların daha fazla mağdur edilmemesi gerektiğini anlattı. Bunun üzerine Vali Rahmi Doğan’ın açıklamasından ikna olan dolmuşçular, kendisine ilgisinden dolayı teşekkür ederek kontak kapatma eylemine son verdiler. Cumhuriyet Meydanından araçlarını kaldırarak normal seferlerine geri döndüler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.