1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali "Cenaze Çadırı"nı Uygun Gördü
Vali Cenaze Çadırını Uygun Gördü

Vali "Cenaze Çadırı"nı Uygun Gördü

Kars Valisi Ahmet Kara’nın başı “Ermenistan” derdinden kurtulmuyor. Vali’nin “sınırların açılması” ile ilgili açıklamaları dünyayı karıştırırken, şimdi de bir sergiye izin vermeyince olanlar oldu.

A+A-

Iğdır basını ve ASİMDER Derneği Vali’yi topa tuttu.

 

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), Ermeni zulmünün en derin izlerinin yaşandığı Kars’ta, Hoca Katliamı’nı belgeleriyle gözler önüne sermek ve uluslar arası arenada Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin haklı davasını savunmasına katkıda bulunmak amacıyla, Kars’ta ve ülkenin çeşitli ilerinde resim sergisi açma kararı verdi.

 

Bu kapsamda Kars’a gelen ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey ve üyeleri Kars Vali Yardımcısı Murat Demirci’yi makamında ziyaret ettiler ve serginin önemini anlatarak, Kars Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı’nı bir günlüğüne kiralamak istediler. Sergi salonunun kira bedelini de ilgi bankaya yatıran ASİMDER Derneği’ne Kars Valisi Ahmet Kara’dan ilginç bir veto geldi. Derneğin salon için yatırdığı para da iade edilmedi.

 

Kars Valisi Ahmet Kara, 12 Eylül Anayasa Değişikliği Referandumu dolayısıyla oldukça hassas bir dönemden geçildiği gerekçesiyle serginin Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı’nda yapılmasına onay vermedi.

 

Bu karar karşısında şok olan ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde nasıl olur da böyle bir uygulama ile karşı karşıya kalırız anlamış değiliz, diyerek şunları belirtti :

 

BU SERGİDEN NEDEN RAHATSIZ OLDULAR?

 

Ermenilerin yapmış olduğu katliamları gözler önüne sermemizden Kars Valisi neden rahatsız olur. Bu serginin referandum ile ne ilgisi var. Ortada bir tarihi gerçek var. Sayın Vali istese de istemese de bu gerçek değişmeyecektir.

 

ERMENİLER KARS’TA CİRİT ATIYOR

 

Ermeniler Kars’ta cirit atıyor kimse bir şey demiyor. Ermeniler Kars topraklarını istiyor buna da sesini çıran yok. Biz Kars’ta “Cenaze Çadırı” nda sergi açarken, Ermeniler Kars Belediyesi Namık Kemal Toplum Evi’nde film çekiyorlardı. Biz bunları da biliyoruz.

 

MESELE TÜRKİYE ve TÜRKLÜK OLUNCA ENGELLENİYORUZ

 

Mesele Türk ve Türk’ün davası olunca iş değişiyor. Bizim Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı’nda sergi açmamız dolaylı olarak engelleniyor.

 

POLİS “CENAZE ÇADIRI”NDA BİLE RAHAT BIRAKMADI

 

Ermenilerin masum Türk ahalisine yapmış olduğu katliamları belgeleyen sinevizyon gösterimizi sunarken Kars Kazımpaşa Polis Merkezi Amiri sergimize gelerek : “Sesi Kısın, Sayın Valimiz Ahmet Kara’nın Emridir” diyerek bizleri defalarca uyardılar. Yani açıkçası sergimize polis gönderdiler. Kars’ta böyle bir uygulama ile karşı karşıya kaldık.

 

IĞDIR VALİSİ 200 TÜRK BAYRAĞI GÖNDERDİ

 

Iğdır Valisi Amir Çiçek, sergimize destek amacıyla vatandaşlara dağıtmak üzere 200 adet Türk Bayrağı bizlerle Kars’a gönderirken, Iğdır Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü de renkli broşür desteğinde bulundu. Ülkenin çeşitli illerinde devlet nezdinde sergimize büyük destek verilirken ne yazık ki biz bu desteği Kars’ta göremediğimiz için oldukça üzgünüz. Konuyu başta Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere ilgili merkezlere rapor edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum