1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uzm. Dr. Lazoğlu, Ebeler Haftası’nı kutladı
Uzm. Dr. Lazoğlu, Ebeler Haftası’nı kutladı

Uzm. Dr. Lazoğlu, Ebeler Haftası’nı kutladı

Kars İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, il genelinde görev yapan tüm Ebe’lerin Ebeler Haftasını kutlayarak teşekkür etti.

A+A-

Uzm. Dr. Lazoğlu 21-28 Nisan tarihleri arasında kutlanana Ebeler Haftası nedeniyle gazetemize yaptığı açıklamada, “Ağır fedakarlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebeler sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir.” Dedi.

Ebelik tarihin en eski mesleklerinden biri olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Lazoğlu, “Ebeler insanlığın varoluşu ile başlar. Ebeler kadının ailenin ve toplumun sağlık danışmanlarıdır. Geçmiş tarihimize baktığımızda Ebelik mesleği gece gündüz durmadan zor koşullarda icra ediliyordu, son yıllarda sağlık alanında yapılan ciddi çalışmalarla günümüzde hastanelerimizde iyi koşullarda yerine getiriliyor. Elbette ki bu mesleği yapan ebelerimiz sahada doğum öncesi ve sonrasında Anneleri bebek gelişimi hususunda da bilinçlendirmesine vesile olmaktadır.” diye konuştu.

İl genelinde tüm Ebe’lerin Ebeler Haftasını kutlayan Uzm. Dr. Lazoğlu, “Mesleklerinin kutsallığına inanarak büyük bir sevgi ile insanımıza hizmet eden ve gece gündüz demeden ülkemizin her tarafında görev yapan, dokunduğu her yaşamda fark yaratan tüm Ebelerimizin Ebeler Haftası kutlu olsun.” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.