1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üstebay: “Kars basını Hizmet-İş Sendikamıza her zaman desteğini vermiştir”
Üstebay: “Kars basını Hizmet-İş Sendikamıza her zaman desteğini vermiştir”

Üstebay: “Kars basını Hizmet-İş Sendikamıza her zaman desteğini vermiştir”

Hizmet-İş Sendikası Kars İl Başkanı Barış Üstebay, beraberinde Başkan Yardımcıları Talip Özmen ve Serkan Alarslan ile birlikte Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyetini (KKDGC) ziyaret etti.

A+A-

Cem DAŞDELEN

Ziyarette, Hizmet-İş Sendikası heyetini Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi Kars İl Temsilcisi Ercüment Daşdelen, Gazeteciler Cemiyeti 2’nci Başkanı Ahmet Erbil Hüryurt ve Cemiyet Üyesi Cem Daşdelen karşıladı.
Ziyarette Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen ile Kars basını ve sendika çalışmaları üzerine konuşan Hizmet-İş Sendikası Kars İl Başkanı Barış Üstebay basın mensuplarına çalışmalarında başarılar diledi.
Üstebay, işçiler konusunda Gazeteciler Cemiyeti’nin verdiği basın desteğine teşekkür ederek, işçiler arasındaki pozitif ayrımın ortadan kaldırılarak yeni bir kamu işçisi statüsünün belirlenmesi gerektiğini ifade etti.
Başkan Üstebay, yerel basını da ömensediklerini belirterek, “Kars basını Hizmet-İş Sendikamıza her zaman desteğini vermiştir. Bizleri yalnız bırakmadıkları için başta siz olmak üzere basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. Basın bir şehrin kalkınması ve gelişmesinde çok önemli rol üstlenmektedir. Sendika olarak basın mensuplarımızla uyum içerisinde hareket ederek, ilimizin gelişmesi, kalkınması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.
Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, işçi haklarının korunması gerektiğini söyledi.
İşçi haklarının ve işçilere yönelik kamu kurumlarının talep ettiği haklarında konuşulduğu ziyarette Başkan Daşdelen, “Türk basını daima ülke sorunlarının çözümünden yanadır. Gazeteciler Cemiyeti de bu nedenle ülkenin tüm sorunlarına sahip çıkma zorunluluğunu hissediyor. Basın olarak çalışanların yanında yer alarak,  işçi haklarının korunması taraftarıyız. Bu sorunları ya çözeceğiz ya çözeceğiz başka yolu yok. Çözüm aşamasında da kurumların, derneklerin birbirlerine destek vermesi dayanışma içinde olması gerekiyor. Gazetecilik mesleğinde geçmiş yıllarda ve halen çalışanlar olarak sendikal haklarımızı elde etmek için büyük mücadeleler verdik. Gazeteciler Cemiyeti kişilere veya kurumlara politika ayrımı yapmaksızın eşit bir yaklaşımı benimseyerek her türlü sorunun çözümüne katkı sunmak için gayrette bulunur. Demokrasinin olmazsa olmazı da budur” diye konuştu.
Bir süre yapılan sohbetin ardından Hizmet-İş Sendikası Kars İl Başkanı Barış Üstebay, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen’e sendikanın hediyesini takdim etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.