1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Unutulan Köy"
Unutulan Köy

"Unutulan Köy"

Kazma küreklerle köyde adeta şantiye çalışması yapan köylüler yetkililerin kendilerini sahipsiz bıraktığını öne sürerek, köylerinin adını "Unutulan köy" koyduklarını söylediler.

A+A-

Kars'ın Sarıkamış ilçesi Karakurt beldesine bağlı Uzungazi köyünde vatandaşlar, sel afeti sonrası köylerinde yaşanan hasarları kendi imkanları ile gideriyor. Kazma küreklerle köyde adeta şantiye çalışması yapan köylüler yetkililerin kendilerini sahipsiz bıraktığını öne sürerek, köylerinin adını "Unutulan köy" koyduklarını söylediler.

 

75 hane ve 775 nüfusuna sahip olan köyde geçtiğimiz günlerde bölgede etkili olan sağanak yağış sele ve heyelana neden oldu. Köyde bulunan evlerde ciddi hasarlar yaşandı. Sorunlarını anlatmak için bütün yetkililere başvurmalarına rağmen kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını belirten köylüler kazma kürekleri alarak köyde adeta seferberlik ilan ettiler.

 

Köylülerle birlikte çalışan Hamide Doğan isimli genç kadın kucağındaki 1 yaşındaki bebeği ile kapanan su arklarını temizlemeye çalıştı. Bir eliyle çocuğunun aşağı düşmemesi için çaba gösteren genç kadın bir yandan da kazmayla yerdeki taşları temizledi. Doğan, "Köyümüzde bir çevre düzeni yok, bir şey yok, şimdi bizler de buraları temizliyoruz. Evlerimiz hep yıkılmış geldik burada çalışıyoruz çocuğumu evde bırakamadım bakacak kimse yoktu. Yaz günlerinde kazma kürekleri alıp buraları temizliyoruz. Kışın da kürekleri alarak yolların karlarını temizliyoruz. Bizim bu köye hiçbir zaman bir devlet yetkilisi gelmiyor" dedi.

 

Devlet yetkililerinin köylerine uğramadığını belirten Muhtar İlhan Kaya köyün girişinde bulunan elektrik direğine "Unutulan Köy" panosu asarak köyünün adını değiştirdi. Muhtar Kaya, "Burası Uzungazi köyü. Buraya gelen giden yetkili olmadı, bu köy unutuldu ben de 'Unutulan Köy' panosu asarak köyün adını değiştirdik. Kendi imkânlarımızla yollarımızı köy içerisinde çalışmalar yaparak tamir etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.