1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üniversite Öğrencileri İçin Online ve Part Time İşler
Üniversite Öğrencileri İçin Online ve Part Time İşler

Üniversite Öğrencileri İçin Online ve Part Time İşler

Üniversite öğrencisi olarak iş bulmak her zaman çok kolay olmasa da, öğrencilerin çalışabilecekleri birçok iş seçeneği vardır.

A+A-

Üniversite Öğrencileri İçin Online ve Part Time İşler

Üniversite öğrencisi olarak iş bulmak her zaman çok kolay olmasa da, öğrencilerin çalışabilecekleri birçok iş seçeneği vardır. Bu kılavuz, öğrenciyken iş bulmak için yapılması gerekenler, üniversite part-time iş fırsatları ve online iş ilanlarının nerede bulunacağına dair öğrencilere rehberlik edecek.

Üniversite Öğrencileri için İş Arama Stratejileri ve İpuçları

Birçok şirket kalifiye ve esnek şartlarda çalışabilecek eleman aramaktadır. Kişinin üniversite öğrencisi olması ise çalışkan olduğunu, verilen programa bağlı kalabileceğini ve belli çalışma saatlerine uyma kabiliyetleri olduğu anlamına gelir. Bu özelliklere sahip olan ve kendini geliştirmek isteyen öğrenciler için part time iş ve diğer fırsatların bulunduğu bazı kaynaklar şunlardır:

Üniversite Kariyer Merkezi: Çoğu okulun lisans ve yüksek lisans öğrencileri için esnek çalışma saatleri sunan, kampüs çevresindeki ofislerin yalnızca öğrencilere sunduğu iş fırsatlarını Kariyer Merkezi’nde bulabilirsiniz.

Staj Programları: Kariyer Merkezi'nde iş bulmak bir yana, aynı zamanda maaş alabileceğiniz ve yeni beceriler kazanabileceğiniz staj programlarına dair bilgi edinebilir, varsa katıldığınız öğrenci topluluklarının paylaştığı staj ilanlarını takip edebilirsiniz.

Mezun Olmadan İşinizi Yapabileceğiniz Kuruluşlar: Hiç tecrübeniz olmasa dahi, mezun olduktan sonra çalışmak istediğiniz şirketlerde lisans eğitimi birikiminize dayanarak öğrencilik esnasında çalışabileceğiniz pozisyonlar bulunur. Böylece mezun olmadan iyi referanslar elde edebilir ve hayalinizdeki işte erken çalışma fırsatı bulabilirsiniz.

Öğrenciler İçin Online İş İlanları

İhtiyaçlarınıza ve becerilerinize göre öğrenciyken yapabileceğiniz, dolayısıyla üstünüzdeki finansal yükü hafifletecek pek çok iş imkanı bulunur. Özellikle online işler öğrenciler için mekan sınırlaması olmadan çalışabilecekleri fırsatlarla dolu.

Pek çok üniversite öğrencisinin ideal iş dendiğinde aklına ders programını aksatmayacak ve minimum miktarda stres içeren bir iş gelmektedir. Enerjinizin tamamını tüketmeyen ve yoğun okul programına uygun bir iş bulmak konusunda online iş ilanları öğrenciler için hayat kurtarıcı olmaktadır. Bu bağlamda kariyer.net, üniversite part-time iş veya tam zamanlı iş imkanlarıyla dolu. esnek, yarı zamanlı programlara sahip binlerce üniversite öğrencisinin çevrimiçi işini bulacaksınız. Aşağıdaki pozisyonların birçok öğrenciye hitap ettiği biliniyor :

  • Satış Danışmanı / Satış Temsilcisi
  • Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi
  • Özel Ders Öğretmenliği
  • Web Tasarım Elemanı
  • Yazılım Mühendisi
  • Yazılım Geliştirme Elemanı
  • Proje Yöneticisi
  • Aday Mühendis

Üniversite Öğrencileri İçin Part Time İş Seçenekleri

Part-time çalışan bir üniversite öğrencisinin okul ve iş temposu nasıl ilerler? Çalışmayı düşünen çoğu öğrencinin aklında yankılanan bu soru, bir işe girdiklerinde okula yeteri kadar zamanlarının kalmayacağı şüphesinden kaynaklanır. Ancak para biriktirmenin de yollarını ararlar. Gerçekte ise öğrencilerin çalışırken başarılı olma ihtimali, çalışmayan bir öğrencinin başarılı olmasından daha fazladır.

Bunun yanı sıra, okurken çalışma tecrübesi edinmek gelecekteki işverenlerin en çok aradıkları özelliklerden bir tanesidir.

Yukarıda listelenen pozisyonların dışında, öğrenciler tarafından part time olarak tercih edilen diğer iş imkanları da bulunuyor. İşte kariyer.net’te sıklıkla yayınlanan öğrenciler için part time iş ilanları:

  • Satış Danışmanı
  • Depo Elemanı
  • Barista / Garson / Komi
  • IT Stajyeri
  • Ürün Yönetimi Stajyeri
  • İnsan Kaynakları / Halkla İlişkiler Stajyeri
  • Stajyer Mühendis
  • Online Öğretmenlik

Bunun gibi birçok iş seçeneklerini değerlendirmek üzere kariyer.net, öğrencilerin mezun olmadan önce de kariyerlerini inşa etmelerine yardımcı oluyor.  İş hayatı ve okul arasında dengeyi sağladığınız takdirde, bahsettiğimiz işlerden size uygun olanlara başvurmayı unutmayın.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.