1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üniversite kayıtları başladı!
Üniversite kayıtları başladı!

Üniversite kayıtları başladı!

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıt süreci de bugün başladı.

A+A-

Kafkas Üniversitesini (KAÜ) tercih ederek lisans ve ön lisans programlarına yerleşen öğrencilerin üniversite kampüsündeki kayıt işlemleri bugün başladı ve 23 Ağustos tarihine kadar devam edecek. 16 Ağustos Cuma günü başlayan elektronik (e-kayıt) kayıtlar ise 21 Ağustos tarihinde tamamlanacak.

2019-2020 akademik eğitim-öğretim yılında toplam 4 bin 5 kontenjana yer veren (KAÜ) yüzde 93,5’lik doluluk oranına ulaştı.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER (2019)

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

KAYITLA İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER!

- Şahsen kayıt yaptırmak isteyen adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

- Zorunlu hallerde noter tasdikli vekaletname ile kayıt yaptırılabilir.

- Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

-Ortaöğretim kurumlarından bütünleme veya tek ders sınavına girerek kayıt tarihleri süresinde mezun olamayan adayların geçici kaydı yapılacaktır.(Bu durumdaki öğrencilerimiz e-kayıt yapamayacak olup kayıt tarihleri olan 19-23 Ağustos 2019 günleri arasında şahsen kayıt yapmaları gerekmektedir)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.