1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Umre’ye Yolculuk Başladı
Umre’ye Yolculuk Başladı

Umre’ye Yolculuk Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Kars İl Müftülüğü’nün organizesiyle Kars’tan Umre yolculuğu başladı.

A+A-

Umre yolcuları Fethiye Camisi önünden yakınlarının dualarıyla uğurlandı. Yakınları, yolcuların sağlıklı şekilde geri dönmeleri niyetiyle hareket eden araçların ardından su döktüler.

 

Fethiye Camii önünde bira araya gelen Umre yolcuları yakınları ile birlikte İkindi Namazını kıldılar. Namazın ardından okunan Kur’an ve dualar eşliğinde yakınları ile vedalaşan Umre yolcuları, karayolu ile Erzurum’a hareket ettiler. Dualarla yakınlarını uğurlayanlar ise sağlıklı şekilde dönmeleri niyetiyle hareket eden araçların arkasından su döktüler.

 

3 kez Umre’ye giden ve şimdi de oğlunu kutsal topraklara gönderen Hacer Payçu (65), kutsal topraklara gitmek isteyip de gidemeyenleri Allah’ın çağıracağını ifade ederek, “Allah nasip etti, benden sonra oğlumda Umre vazifesini yerine getiriyor. Bende daha önce rahmetli eşim ile birlikte hac vazifemi yerine getirmiştim, çok mutluyum. Allah, bütün Müslümanlara nasip etsin. Ben bir kez hacca ve 3 kez de Umre’ye gittim. Umreciler, orada 15 gün kalacaklar. O toprakları görenlere ne mutlu. Orada Mübarek Peygamberimizin türbesini ziyaret edecekler. Aarafat’a, Nur Dağı’na ve Uhud’a gidecekler. Mina’da Şeytan taşlayacaklar. Allah sesleyecek ve gitmek isteyip gidemeyenlere de nasip olacak. Bütün Müslümanlar orayı görecek.” diye konuştu.

 

Kars’ta bu yıl 80 kişi kutsal topraklarda 15 gün geçirecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.