1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ümit Kalko'dan Kars'a Anlamlı Hediye
Ümit Kalko'dan Kars'a Anlamlı Hediye

Ümit Kalko'dan Kars'a Anlamlı Hediye

Ümit Kalko Vakfı tarafından Cemile – Resul Kalko adına Kars ilinde milletimize bağışlanan Anadolu Lisesi’nin temeli atılacak.

A+A-

Eğitim, kültür, sanat, spor ve yardımlaşma alanlarında ülkemize önemli katkılarda bulunan, özellikle eğitim konusunda geleceğe ümitle bakmamızı sağlayan, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin en önemli vakıf kuruluşlarından olan Ümit Kalko Vakfı, Kars’ta da eğitim alanında önemli yatırımlara imza atıyor.

Ümit Kalko Vakfı tarafından Cemile – Resul Kalko adına Kars ilinde milletimize bağışlanan Anadolu Lisesi’nin temeli atılacak.

15 Ekim 2017 Pazar günü saat : 11:00’de Yenişehir Mahallesi TOKİ Konutları arkasında yapılacak olan temel atma törenine ; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Ümit Kalko ile siyaset, bürokrasi, sanat ve basın camiasının ünlü isimleri Kars’a geliyor.

Aslen Karslı olan, ülke genelinde yapmış olduğu gizli bağışlarla adından sıkça söz ettiren Ümit Kalko, memleketi Kars’a da yardımda gecikmedi.

Kars merkez başta olmak üzere Kağızman Karabağ Köyü’ne de okul ve lojman hediye edecek olan Kalko’ya Karslılardan da yoğun ilgi alaka ve teşekkür geldi.

Kars’a ve Kağızman’a yapmış olduğu bağışlardan dolayı kendilerine minnettar olduklarını ifade eden Karslılar, genç, dinamik ve gelecek nesillerimizin yetişmesinde büyük emekleri olan, ülke genelinde eğitim ve öğretim alanında artık bir marka olan Mektebim Okulları’nın da en kısa zamanda Kars’ta kurulmasını istediler.

15 Ekim 2017 Pazar günü saat : 11:00’de Yenişehir Mahallesi TOKİ Konutları arkasında yapılacak olan temel atma törenine bütün Kars halkı davetlidir.

ÜMİT KALKO KİMDİR :

Çocuklarımız geleceği oluşturacak, ona yön verecek, yepyeni bakış açılarıyla yaşadıkları ülkeyi ve dünyayı güzelleştirecek, yenilikçi fikir ve buluşlarıyla insanlığa katkı sağlayacak bireylerdir. İşte tam da bu yüzden en önemli, en vazgeçilmez gündemimizdir eğitim…

Nitelikli eğitim almak her çocuğun en temel hakkıdır ve Mektebim Okulları olarak bu anlayışla çıktığımız yolda yenilikçi vizyonumuzu ve eğitimde kalite anlayışımızı Türkiye’mizin her köşesine ulaştırmanın  vatanımıza ve milletimize karşı en önemli sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz. 30.000’e yakın öğrencimiz, 51 kampüsümüz ve  anaokulu, ilkokul, ortaokul, fen lisesi, Anadolu Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesinden oluşan 165 okulumuzdaki her biri alanında uzman ve eğitime adanmış eğitimci kadromuzla geleceği tasarlıyoruz.

Mektebim Okullarında her bir öğrencimizin değerli ve öncelikli olduğunu, farklı ilgi ve farklı ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi teknoloji okuryazarı olan, girişimci, sosyal anlamda gelişmiş, etkili yetişkinler olacakları yarınlara hazırlıyoruz. Uluslararası alanda saygın çalışmaları olan akademisyenlerle yaptığımız bilimsel araştırmaların sonuçlarından faydalanarak oluşturulan ders içerikleri ve eğitim modelleriyle, çocuklarımızın zihinsel, bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini esas alıyoruz.

Biliyoruz ki bizim sorumluluğumuz, dünyadaki hızlı gelişmeleri sadece takip eden değil, liderlik eden nesiller yetiştirmek…   İşte bu yüzden Mektebim Okullarında öğrencilerimizi birer dünya vatandaşı olarak yetiştiriyoruz. Native öğretmenler eşliğinde İngilizce başta olmak üzere Almanca, Fransızca, İspanyolca eğitimi verirken aynı zamanda öğrencilerimizin o dillere ait farklı kültürleri tanımasını ve birlikte yaşayabilme kültürüne sahip bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz.

Ülkemizin geleceğe liderlik edebilmesi için teknoloji dilini anlayabilmek ve konuşabilmenin ötesinde üretebilmek kültürünün yerleşmesi en önemli önceliklerimiz arasında bulunuyor. Mektebim “Akıllı Kampüs”lerinde tüm öğrencilerimize tablet, akıllı tahta ve çağdaş teknoloji olanaklarıyla eğitim veriyoruz.  Millî Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun dijital materyalleri, tecrübeli ve Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi’ne (TPAB) sahip eğitimciler liderliğinde öğrencilerimizle buluşturuyoruz.

Fark yaratmak için fark edilmek gerekir, anlayışından yola çıkıyor; eğitim bursları ile akademik, sanatsal, sportif başarıları destekliyoruz. Geleceğin dünyasında yer edinebilmek ve ülkemizi ileri taşıyabilmek için çok yönlülüğün önemine inanıyoruz. Bu amaçla öğrencilerimizin akademik başarıları kadar sosyal gelişimlerini önemsiyor;  sosyal alanda da etkin bireyler olarak yetişmeleri için sosyal sorumluluk projeleri, geziler, sanatsal çalışmalar ve spor faaliyetleriyle onları zenginleştiriyoruz.

Mektebim Okulları; dünyaya ve ülkesine katma değer katacak, vatanına bağlı,  yaşadığı toplumun değerlerine duyarlı ve bu değerleri koruyan, başarı odaklı,  üretken, özsaygılı, özgüvenli, sorumluluk sahibi, çalışkan,  en az bir yabancı dili çok iyi konuşabilen, teknoloji ile dost, kendini ifade etme yeteneğine sahip, dürüst, sanat, spor ve akademik başarılarıyla adından söz ettiren öğrencilerin okuludur.

Mektebim Okulları, geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştirmenin sorumluluğu ve heyecanını duyan bir eğitim yuvasıdır.

MEKTEBİM OKULLARI HAKKINDA:

Adını Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu “Millet Mektepleri”nden alan Mektebim Okulları, yenilikçi vizyonunu ve eğitimde kalite anlayışını ülkenin her köşesine ulaştırabilmek için yola çıkmış bir kurumdur.

Üretken ve yenilikçi nesilleri yetiştirmek amacıyla, tüm paydaşlarıyla işbirliği yaparak ülkenin ve dünyanın geleceğine değer katan, lider, yenilikçi ve vatansever bir eğitim kurumu olmak.

Toplumsal ve küresel sorumluluk bilincine sahip, yaşadığı dünyaya değer katabilecek, yenilikçi, bilgiler arasında transfer yapabilen öğrenciler yetiştiren, ihtiyaçlara uygun çözümler üreten, proaktif, tüm paydaşlarıyla uyumlu ve işbirliğine dayalı ilişkiler geliştiren, ulaşılabilir bir eğitim kurumu olmak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.