1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ülkü Ocakları’ndan Başbuğ Anısına Resim Sergisi
Ülkü Ocakları’ndan Başbuğ Anısına Resim Sergisi

Ülkü Ocakları’ndan Başbuğ Anısına Resim Sergisi

Ülkü Ocakları’ndan Başbuğ Anısına Resim Sergisi

A+A-

Kars Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Başbuğ Alparslan Türkeş’in 99. Ad Günü münasebetiyle fotoğraf sergisi düzenlendi.

Serginin açılışı Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan ve Ülkü Ocakları 2. Başkanı Cihan Nayir tarafından gerçekleştirildi.

Açılış sonrası bir konuşma gerçekleştiren Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, etkinliğin anlamına dikkat çekerek; “25 Kasım 1917’de başlayan, 4 Nisan 1997’de sona eren bir yaşam lakin biz 4 Nisan’ı kabullenmeyeceğiz. Çünkü Başbuğumuz, Türk Milliyetçileri olduğu sürece her zaman yaşayacaktır. Dolayısıyla şahsım adına Kars Ülkü Ocakları’na yaptıkları bu anlamlı etkinlikten dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Ardından bir konuşma gerçekleştiren Kars Ülkü Ocakları 2. Başkanı Cihan Nayir, ‘Başbuğumuzu unutmayacağız’ diyerek, bu anlamda ‘Başbuğumuzun 99. Ad Günü ile 99 Fotoğrafla Başbuğ Alparslan Türkeş Resim Sergisi’ açtık. İfadelerine yer verdi.

Nayir, konuşmasında özetle şunları söyledi;

“Türk Dünyası’nın Başbuğu yılmaz mücadele ve dava adamlığı ile yolumuza yol başçılığı eden Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in 99. Ad Günü münasebetiyle bu etkinliği düzenledik. Ülkü Ocakları olarak Türk Dünyası’nın son başbuğunu unutmayacağız, unutturmayacağız. Tenler ve bedenler ölesi olsa da fikirler ebedidir. Türkiye’de Türk Milliyetçiliğinin suç sayıldığı dün ve bugünlerde başbuğumuzun verdiği mücadeleyi bizler Ülkü Ocakları olarak devam ettireceğiz. Bugün sergi açılışımıza katılan Kars Belediye Başkanımız Murtaza Karaçanta’ya, İl Başkanımız Yaver Özcan’a Belediye Encümenimiz Nusret Kara’ya, vatandaşlarımıza ve aynı ocağın çatısı altında Ülkü fikriyatını yaşatan ülküdaşlarımıza Kars Ülkü Ocakları İl Başkanımız Oğuz Güngör adına teşekkürlerimi sunarım.”

Alparslan Türkeş anısına açılan serginin Cumartesi ve Pazar günleri Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda 18:00 saatlerine kadar vatandaşların ziyaretine açık olduğu da belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.