1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uğur Şen Projelerinin Detaylarını Paylaşmaya Devam Ediyor
Uğur Şen Projelerinin Detaylarını Paylaşmaya Devam Ediyor

Uğur Şen Projelerinin Detaylarını Paylaşmaya Devam Ediyor

​​​​​​​Yeniden Refah Partisi Kars Belediye Başkan Adayı Uğur Şen, sayılı günler kalan yerel seçimlerde yönetime gelmesi durumunda hayata geçireceği projelerinden bazılarını Kars halkı ile paylaştı.

A+A-

31 Mart’ta yapılacak olan seçim çalışmalarını şehir genelinde sürdüren Uğur Şen, Kars’ın öncelikli sorunlarından bazılarını şu şekilde seçmenin dikkatine sundu:

Su Sorunu: Karsımızın en büyük sorunlarından birisi su kesintileridir. Bizler yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde şu an hali hazırda mevcut depolara ilaveten 15.000 tonluk bir su deposu yapmak ve zayıf olan basınca dayanamayan noktalardaki isale hatlarını da yenilemek istiyoruz. Böylece kenar mahallelerimize de yetecek miktarda 2 adet su deposu yapmak suretiyle şehrin su sorunun temelinden çözmeyi planlamaktayız.

Çöp Sorunu: Diğer bir projemiz ise Karsımızın çöp sorunudur. Yapmış olduğunuz araştırmalar neticesinde bizler çöpleri; kâğıt çöp, plastik çöp, sanayi çöpü ve mutfak çöpü olarak 4 kategoriye ayırarak işlemeyi planlamaktayız. Bu çöplerden kağıt çöpleri, plastik çöpleri ve sanayi çöplerini geri dönüşüme kazandırmak istiyoruz. Mutfak çöplerini de çevreye zarar vermeyecek duruma getirerek şehri temiz bir çevreye kavuşturmak istiyoruz.

Cenaze Hizmetleri: Şüphesiz her canlı ölümü tadacaktır. Karsımızda cenaze hizmetlerinde bazı sıkıntılar yaşamaktadır. Yerlisi var, yabancı var, fakiri var, zengini var. Bazen kefen parası dahi bulamayan cenaze sahiplerimiz oluyor. Ölüm herkesin kapısında; dolayısıyla insanlar ölümle karşılaştıkları zaman bazen şaşırıyorlar ne yapacaklarını bilemiyorlar. Bu noktada bazı cenaze sahiplerimizin çaresiz kaldıklarını en yakından bilen birisiyim. Bu sorunu temelinden çözmek için belediyenin de zaten asli görevleri arasında olan cenaze hizmetleri noktasında Mezarlıklar Müdürlüğümüzü daha aktif hale getirmek suretiyle; bir telefonla vatandaşlarımızın cenaze işlemlerini belediye olarak bizler yerine getirmek istiyoruz.

Sokak Köpekleri Sorunu: Diğer taraftan Karsımızın önemli sorunlarından birisi de sokak köpekleri sorunludur. Biz bu hususta tedbiri zamanında almak istiyoruz. Hiçbir vatandaşımız başıboş sokak köpeklerinden zarar görmesini istemiyoruz. Başıboş köpekleri cadde ve sokaklardan toplamak suretiyle köpek barınaklarına alarak bu sorunu da ortadan kaldırmak istiyoruz.

Dolmuş Sorunu: “Şehrimizin sorunlarından biri de dolmuş sorundur. Aynı şekilde dolmuş durakları da önemli sorunlardan birisidir. Ayrıca dolmuş ücretleri çok yüksektir. Vatandaşlarımız bundan çok mustarip olmaktadır. Dolmuşlarla alakalı olarak yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde havuz sistemi ve akbil sistemi getirmek istiyoruz. Hem aktarma sistemini de getirerek aynı zamanda dolmuş gitmeyen ücra mahallere de dolmuş seferleri götürmek istiyoruz. Kaldırımlara da cepler yapmak istiyoruz. Böylece hem araç trafiğin engellemesinin önüne geçeceğiz. Hem de indi bindi yerlerini sabit hale getirerek dolmuş şoförlerinin işlerini de kolaylaştırmış olacağız.

Semt Pazarları: Bir diğer sorunumuz da Karsımızda semt pazarlarının olmayışıdır. Bu bir eksikliktir. Dolayısıyla vatandaşlarımız marketlere ve manavlara mecbur kalmış durumdadır. Bizler tespit ettiğimiz üç noktaya semt pazar yapmak istiyoruz. Orta mahallere 3 adet kapalı semt pazarı kurmak suretiyle bu sorunu da ortadan kaldırmayı planlıyoruz.

Kreş Sorunu: Diğer taraftan tespit ettiğimiz sorunlardan bir tanesi de kreş sorunudur. Özellikle çalışan ebeveynler için mevcut kreşlerimiz hem yetersiz hem de ücretlerinin pahalı olması noktasında sıkıntılar yaşanmaktadır. Özellikle çalışan ev hanımlarımıza belediye olarak bu desteği vermek istiyoruz. İhtiyaç duyulan yerlere kreşler yapmayı planlıyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.