1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üç Öğrenci Tutuklandı
Üç Öğrenci Tutuklandı

Üç Öğrenci Tutuklandı

KAÜ-ÖDER Üyesi Üç Üniversite Öğrencisi Tutuklandı

A+A-

            Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)’ye yakınlığı ile bilinen Kars Kafkas Üniversitesi Öğrenci Derneği (KAÜ-ÖDER) üyesi biri kız üç üniversite öğrencisi tutuklandı.

 

            Kars’ta 18 Mart günü, BDP tarafından düzenlenen Nevruz Mitingi öncesi polisin KAÜ-ÖDER’e yaptığı baskın ve aramalar sonrası bilgisayar, CD ve bazı dokümanlarda suç unsurlarına rastlanıldığı el konuldu. Bunun üzerine  üç öğrenci, yasadışı örgütün propagandası yaptıkları gerekçesi ile KCK operasyonu kapsamında gözaltına alındılar.

 

            Dün adli mercilere çıkarılan öğrenciler ifadelerini verdikleri sırada Adliye önünde toplanan dermek üyesi bir gurup öğrenci ise mahkeme sonuna kadar bekledi. Arkadaşlarının tutuklanarak Cezaevine götürülmek için polis araçlarına konuldukları sırada ise, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atarak alkışlarla arkadaşlarına destek verdiler.

 

            Önceki gün sabah saatlerinde öğrencilerin kaldıkları evlere yapılan baskın sonrasında göz altına alınarak hakim karşısına çıkartılan öğrenciler, E.B (kız), M.O ve S.D tutuklanarak Kars Kapalı Cezaevine gönderildiler.

 

            Öte yandan aynı suçtan dört öğrencinin daha arandığı öğrenildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler