1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkülerin Dili Türkçe : Türkü, "Türk"ü, "Türk"çe
Türkülerin Dili Türkçe : Türkü, "Türk"ü, "Türk"çe

Türkülerin Dili Türkçe : Türkü, "Türk"ü, "Türk"çe

İbrahim Çapan ile Türkülerin Dili Türkçe : Türkü, "Türk"ü, "Türk"çe...

A+A-

Balıkesir İMKB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ; Araştırmacı- Şair - Yazar Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İbrahim Çapan'ın "Türkçe Üzerine Söyleşiler" programından sonra hazırlayıp sunduğu ikinci sohbet programında, sırtını dağ bellediği Türkçenin güzelliğine dayayan, milletimizin nabzı türküler üzerine yapmış olduğu sohbetinde; Türkçe sayesinde düşünen, Türkçe ile konuşan, Türkçe ile anlaşan fertlerin, türkülerle gönül bağını gönüllerimize nakşetti. “Sevdamız türküler, sevdamız Türkçe, sevdamız Türkiye” dedi.

Anadolu ve Türk coğrafyasında kısa bir gezintiye çıkaran İbrahim Çapan; gözümüzün nuru, ağzımızın tadı Türkiye'yi türkülerle resmetti. Yedi renkli ebemkuşağı altında gönüllerimizi şenlendirdi. Ayrıca bazı türkülerin hikâyelerine de temas eden konuşmacı; türkülerle uyuyup, onlarla uyanma temennisinde bulundu.

Programa; Okul Müdürü Ayhan Kılıç, müdür yardımcıları; Ebru Polat, Oğuz Türkeri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programın sonunda Müzik Öğretmeni Ali Sarp Avcı'nın yorumladığı Neşat Ertaş türküsü farklı bir renk kattı.

Programda emeği geçen; İbrahim Çapan'a, Müdür Yardımcısı Oğuz Türkeri'ye, BİGEP Koordinatörü Emime Edem Yalçın'a, Matbaa Teknolojisi Öğretmeni Murat Helvacı ve Elektrik Elektronik Teknolojisi Öğretmeni Erdem Genç'e teşekkür ederiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.