1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkü Bayramı, 7.Gün’de
Türkü Bayramı, 7.Gün’de

Türkü Bayramı, 7.Gün’de

Serhat şehrimiz Kars'ın tanıtımında büyük emekleri olan hemşehrimiz Seyfullah Türksoy, Kars'ı bir kez daha ekranlara taşıyacak.

A+A-

Seyfullah Türksoy’un hazırlayıp sunduğu 7.Gün programı bu hafta Kars’ta düzenlenen 1.Türkiye Türkülerimiz Bayramı’ndan renkli görüntüler ekrana getiriyor.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ekim Kars’ın Kurtuluşu kutlamalarıyla aynı döneme denk getirilerek gerçekleştirilen Türkü Bayramı kapsamında, yurdun dört bir tarafından sanatçılar ve ozanlar Kars’ta buluştu. 7.Gün ekibi, türkü şöleninin yanı sıra Kars’ın tarihi ve turistik güzelliklerini de akrana taşıyacak. 7.Gün programı, her Cumartesi günü saat 11.10’da ve tekrarı da aynı gece ekrana geliyor.

 

Üç gün boyunca Kars’ta türküler söylendi. Kültür şöleni yaşandı.  Kültür Bakanlığı ve TRT Halk Müziği Sanatçıları konserler verdi. Yarışmaya Türkiye’nin her yöresinden 60 civarında yarışmacı katıldı. Yarışmada yarışmacılar değil, türküler yarıştı.

 

Kültür Bakanlığı ve TRT Sanatçılarından Ali Haydar Gül, Günay Şimşek, Sakine Fidan, Hediye Karabağ, Güner Kızılkaya birer konser vererek halkı coşturdu.

 

Mürsel Sinan, Yener Yılmazoğlu, İrfan Erdağı, Günay Yıldız gibi tanınmış aşıklar da söyledikleri türkülerle Karslılara unutulmaz bir kültür şöleni yaşattılar.

 

Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan final gecesinde ki ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Kars 1. Türkiye Türkülerimiz Bayramı” kapsamında katılımcılara teşekkür etti.

 

Yarışmanın bütün katılımcıları katılım belgesi ve plaket ile ödüllendirildi. Dereceye girenlere Türkü kupası hediye edildi. Plaket ve kupa takdimlerini Vali Vekili Karahan Daştan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve Belediye Meclis Üyeleri verdi. Ayrıca basına da plaketler verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.