1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye’deki 32’nci araç Kars’ta hizmete girdi!
Türkiye’deki 32’nci araç Kars’ta hizmete girdi!

Türkiye’deki 32’nci araç Kars’ta hizmete girdi!

Türkiye’de 32’nci araç olan “Kars Bölgesi Gezici Kanser Tarama Aracı” düzenlenen törenle hizmete girdi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Yusufpaşa Mahallesi Aile Sağlığı Merkezinde düzenlenen törenle hizmete giren “Kars Bölgesi Gezici Kanser Tarama Aracı” projesi kapsamında yılda 4 bin kişiye kanser taraması yapılacak.

Dualarla hizmete giren törende kanserin dünyada olduğu gibi ülkemizde de öldürücü ve sık görülmesi nedeniyle önemli bir sağlık sorunu olduğunu ifade eden Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, sebebinin geç teşhis olduğunu ve bu kanser tarama aracıyla özellikle meme ve rahim kanserlerini erken teşhis edeceklerini söyledi.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ise kanser tarama aracıyla sağlık hizmetlerinin vatandaşın ayağına götürüldüğünü kaydederek, “İnsanımız canlı olduğu sürece hastalanması mümkün ve o hizmeti de en yakınında bulma hakkı var. Sağlık aynı zamanda bir yaşam hakkıdır. Hükümetlerimiz döneminde sağlık alanında yaptığımız reformların en önemlisi de insanımız nerede olursa olsun, nerede yaşıyorsa yaşasın, gelir seviyesi nasıl olursa olsun ulaşabilmektir.” dedi.

İnsan hayatının en değerli unsurlarından biri olduğunu ifade eden Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ise “İnsan sağlığına yapılan yatırımlar en değerli yatırımlardır. Bir insan hayatını dahi kurtarmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kanserden korunmanın çeşitli yöntemleri var elbette bunlardan en önemlisi de erken teşhistir.” diye konuştu.

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise Kars’ta hizmete giren kanser tarama aracının Türkiye’de 32’nci araç olduğunu vurgulayarak, “Hizmete giren aracın bedeli yüksek olmayabilir ama fonksiyon ve nitelik olarak düşünürseniz bizi ziyadesiyle memnun eden bir hizmeti bugün vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Elbette ki “kanserde erken teşhis hayat kurtarır” bu hep söyleniyor, ifade ediliyor ama uzmanların ifade ettiği kadarıyla özellikle bu aracın ve aracın içerisindeki cihazların hizmet edeceği kanser türleri erken teşhis edilirse kurtarılma oranı çok çok yüksek olan kanser türleridir. Kırsal bölgenin yaygın olduğu bir şehiriz, özellikle o bölgedeki annelerimiz, kardeşlerimiz, kızlarımız hastanelere gelme konusunda zaman zaman sıkıntı yaşayabiliyorlar, gelmek için adeta imtina ediyorlar, ‘bir şey etmez belirti olursa giderim’ diyorlar. O anlamda köylerimize giderek bu araçla hizmet verebilmek kıymetli.” şeklinde konuştu.

Arslan, Kılıç, Öksüz ve Lazoğlu daha sonra aracı gezerek Lazoğlu’ndan araç hakkında bilgi aldı ve araç anahtarını şoföre teslim etti.

turkiye’deki-32’nci-arac-kars’ta-hizmete-girdi!-(1)_renamed_22032.jpgturkiye’deki-32’nci-arac-kars’ta-hizmete-girdi!-(2)_renamed_14082.jpgturkiye’deki-32’nci-arac-kars’ta-hizmete-girdi!-(3).jpgturkiye’deki-32’nci-arac-kars’ta-hizmete-girdi!-(2).jpgturkiye’deki-32’nci-arac-kars’ta-hizmete-girdi!-(1).jpgturkiye’deki-32’nci-arac-kars’ta-hizmete-girdi!-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.