1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye Tanıtma Platformu Kars İl Temsilciliği’ne Ali Gürbüz Sadıkoğlu atandı
Türkiye Tanıtma Platformu Kars İl Temsilciliği’ne Ali Gürbüz Sadıkoğlu atandı

Türkiye Tanıtma Platformu Kars İl Temsilciliği’ne Ali Gürbüz Sadıkoğlu atandı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un onur kurulu başkanlığını yaptığını Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) Kars’a temsilci atadı.

A+A-

Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) Kars İl Temsilciliği’ne Ali Gürbüz Sadıkoğlu atandı.

Türkiye Tanıtma Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yıldız, ülkemizin ve Kars ilimizin tanıtımının artık TUTAP Kars İl Temsilciliği ile daha güçlü yapılacağını duyurdu.

Türkiye Tanıtma Platformu Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle TUTAP Kars İl Temsilciliği’ne atanan Ali Gürbüz Sadıkoğlu’na mazbatası Başkan Fikret Yıldız tarafından verildi.

Türkiye Tanıtma Platformu Kars İl Temsilcisi Ali Gürbüz Sadıkoğlu ; “TUTAP olarak, ülkemizin ve Kars’ın tanıtımını sosyal bir sorumluluk olarak görmekte, bu çerçevede faaliyetlerimizi Türkiye ve Kars sevdasıyla sürdürmekteyiz. TUTAP her zaman milli değerlere sahip bir duruş sergileyerek serhat şehrimizde hizmet etmeye başlayacaktır” dedi.

TUTAP Hakkında :

Türkiye Tanıtma Platformu, Ülkemizin Ulusal ve Uluslararası alanda hak ettiği düzeyde tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapan, projeler üreten ve kendi insanımızın tarihimizi kültürümüzü kaliteli materyallerle tanımalarını sağlayan, bu çerçevede girişimlerde bulunan ve faaliyetlerine devam eden bir oluşumdur.

TUTAP, Ülkemizin tanıtımı misyonu ile hareket eden, ticari bir yapılanması olmadan faaliyetlerini sürdüren, turist sayısını ve milli gelirimizi artırarak ekonomiye katkı sağlamayı kendisine hedef olarak belirleyen, tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerimizi tanıtım odaklı değerlendiren bir sivil toplum kuruluşudur. Bu çerçevede bir çok projeyi başarı ile tamamlayıp bazılarını sürdüren TUTAP, başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere, farklı Bakanlıklar, Valilikler, Belediyeler ve STK'lar ile işbirliği yaparak ülkemizin uluslar arası alanda hak ettiği düzeyde tanıtılmasına katkı sağlamaya devam etmektedir.

TUTAP FAALİYETLERİ

1. Ülkemizde bulunan UNESCO Dünya Mirası unsurlarının bütün kategorilerinde yer alan tüm unsurlarımızı kapsayan "Dünya Mirası Türkiye" Projesi ile birlikte birçok tanıtım materyalleri hazırlamaktadır.

2. Türkiye’mizin UNESCO unsurlarının yer aldığı ve adaylık sürecinde olan miraslarımızın da kapsamlı olarak tanıtıldığı " Dünya Mirası Türkiye " programı TRT Haber kanalında yayınlatmaktadır.

3. Asıl, aday ve Somut olmayan dünya miras unsurlarımızın uluslararası alanda yer alan en büyük turizm fuarlarında kapsamlı olarak tanıtılması hususunda Bakanlıklar ve STK’lar ile işbirliği yaparak katılım sağlamakta, ülkemizin tanıtımına katkı vermektedir.

4. Tüm dünya miras unsurlarımızın toplu ve münhasıran yer aldığı tanıtım materyallerini farklı dillerde hazırlamakta, ilgili Kurumlar ve STK’lar ile paylaşmakta. AB Bakanlığımız ve Yunus Emre Enstitüsü ile yapılacak işbirliği neticesinde farklı ülkelerde kültürel miraslarımızı tanıtma imkânları sağlamaktadır..

5. Gençlerimizin ve çocuklarımızın ülkemizde yer alan dünya miras unsurlarımızı daha iyi tanımalarına yönelik çalışmalar yapmakta, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokol ile gençlik merkezlerinde bu amaca yönelik faaliyetler yürütmekte.

6. 10 ar dakikalık tanıtım filmleri hazırlayarak yurt dışında büyük bir seyirci kitlesi olan TRT AVAZ kanalında bu filmler yayınlatılmaktadır.

7. Yurt dışına İhracat yapacak firmalarımız adına Türkiye’mizin tanıtım materyalleri farklı dillerde tasarlanmakta, yurt dışına gidecek Bürokrat ve işadamlarımızın mevkidaşlarına hediye edecekleri prestij yayınları da yine farklı dillerde hazırlanmaktadır.

8. Türkiye’nin tarihsel, kültürel ve doğal zenginliklerini, dünya miraslarını kapsamlı olarak tanıtan ve farklı dillerde kullanılabilecek TUTAP’ın resmi İnternet sitesi ve tanıtım portalı tamamlanmış olup, kalkınma ajansları ve yerel yönetimlerle işbirliği yapılarak envanter çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalarımız talep eden tüm kurum ve kuruluşlara, STK’lara ile iş dünyasından firmalarımızla verilecek linkler ile paylaşılacaktır.

9. Ülkemizin tanıtımında duyarlılığı artırmak, kamuoyunu bilinçlendirmek ve aktif yer almalarını teşvik edecek kamu spotları adına, tanınmış sanatçı, bürokrat ve iş adamlarımızın katılımı ile Türkiye Sevdasına bir Yürek de siz katın sloganına yer verilecek hazırlıklar yapılmaktadır.

10. Geleneksel olarak yapılan Uluslararası ödül töreni ülkemizin tanıtımına katkı sağlayan, farklı kesimlerden yerli ve yabancı değerli şahsiyetlere ödül verilmektedir

11. TUTAP Tarafından yürütülen "DÜNYA MİRASI TÜRKİYE" Projesi kapsamında hazırlanan tanıtım materyallerinin de dağıtılacağı özel sergiler açılmakta, bu çerçevede Kalkınma Ajanslarımız ile Yerel yönetimlerle kaynak sağlanıp, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızla işbirliği yapılmaktadır.

12. Türkiye’nin en önemli Tanıtım dergisi, TUTAP’ın yayın organı Birinci Dergisi, Misyonu doğrultusunda Ülke tanıtımına katkı sağlamaya devam etmekte ve başta bütün havalimanlarımız olmak üzere önemli mecralarda ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

13. TUTAP tarafından Türkiye tanıtımının doğru ve etkili yapılarak hedef kitlelere ulaştırılması neticesinde, Ülke imajının dünya pazarlarında güçlendirilmesine de katkı sağlanmaktadır. Bu sayede Ülkemize yatırım yapmak isteyen, ticari ilişkilerini güçlendirmek isteyen kesimlerin gözünde pozitif imaj ve güven kazanımlarda elde edilmektedir.

14. Kültür ve turizm alanında, sivil toplum kuruluşları ile iletişimi geliştirmek ve işbirliği yapılması kuruluş amacında yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile somut işbirliği yapmak, TUTAP’ın misyonuna uygun ve Ülkemizin tanıtımına önemli katkı sağlayan bir Sivil toplum kuruluşu olduğunun göstergesidir. Bu çerçevede Bakanlığımız ile TUTAP arasında 2019 yılında işbirliği protokolü yapılmıştır.

15. TUTAP, Türkiye'nin Kültür ve Turizm Elçileri Projesini başlatmış olup, hedef 2021-2022 yıllarında 5 milyon vatandaşımız ile Türkiye dostu yabancıların donatılarak birer Kültür ve Turizm elçisi olmasıdır. Bu çerçevede yurt içinde ve dışında yoğun ilgi ve katılımlar olmaktadır.

16. TUTAP, Turizm çeşitliliği bakımından Dünya'nın en zengin Ülkesi olan Türkiye'mizin, Yurt dışında özellikle Dünya Miras alanları, Gastronomi, İnanç merkezleri, Kış ve yaz Turizmi, sağlık Turizmi, Kültür Turizmi alanlarında hak ettiği düzeyde tanıtılması adına çalışmalar yürütmekte ve temsilcilikler oluşturmaktadır.

ccccccccccc.jpghhhh-003.jpgddddddddddddddd-002.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.