1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TÜRKAV  : “Kuruluş Yıl Dönümün Kutlu Olsun Can Azerbaycan”
TÜRKAV  : “Kuruluş Yıl Dönümün Kutlu Olsun Can Azerbaycan”

TÜRKAV  : “Kuruluş Yıl Dönümün Kutlu Olsun Can Azerbaycan”

​​​​​​​TÜRKAV ( Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı) Kars İl Başkanı Murat Şanlı Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 102 yılı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

A+A-

Türkav İl Başkanı Şanlı mesajında şu ifadelere yer verdi;                                   

Azerbaycan halkının asırlık devletçilik tarihinde önemli bir yeri olan, Azerbaycan tarihinizin parlak ve şerefli sayfasını teşkil eden Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 102. yıl dönümü kutlu olsun, dedi.

Şanlı kutlama mesajına daha sonra şu cümlelerle devam etti; 1918 Yılında Memed Emin Resulzade öncülüğünde kurulan Azerbaycan devletinin ağır bir dönemde bağımsızlığını elde ettiği unutulmamalıdır.

Bu bağımsızlık meşalesi türlü baskılara rağmen yıllar sonra kurulacak olan Azerbaycan Demokratik Cumhuriyetine temel oluşturmuştur.

"Azerbaycan ekonomik, politik ve askeri kriz içerisindeyken Azerbaycan'ın bağımsızlığı tehlike altında idi. 1993 yılında Azerbaycan halkının talebiyle Azerbaycan umum milli lideri Haydar Aliyev iktidara gelmiş, tüm menfi eğilimlere son verilerek, sosyo-politik istikrar ve asayiş sağlanmış. Kanunsuz silahlı guruplar silahsızlandırılmış, ülkede kanunun ve disiplin hâkim olmuştur"

Türkiye Azerbaycan Halklarının kardeşlik bağının yanı sıra iki kardeş ülke bölgede Küresel Enerji ve Nakliyat projeleriyle önemli ekonomik ortak durumundadır.

Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı ve Bakü-Tiflis-Erzurum gaz boru hattı ülkelerimizi daha sıkı birleştirmiş, gaz boru hattından Şehrimizin insanı da nasibini almıştır. Her iki Ülke yöneticilerinin kararlı tutumu sonucunda Bakü-Tiflis-Kars Demir yolunun hattının tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle birlikte iki ülke özellikle nakliye ve yolcu taşımacılığı alanında önemli imkânlara kavuşmuş olacaktır. Demir yolu hattı tamamlandıktan sonra Şehrimiz de yüzlerce iş yeri açılma imkânı bulacaktır.

Şanlı mesajını şu cümlelerle tamamladı; Kars, Türkiye-Azerbaycan dostluğunun ve kardeşliğinin sergilendiği merkez olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Kars kelimesi adeta Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin simgesi haline gelmiştir.

Geçmiş yıllar da Kars Azerbaycan'ın Gence şehri ile kardeş şehir olmuş, Nisan 2013’de Azerbaycan Başkonsolosluğu aracılığıyla Kars şehri Azerbaycan'ın bir başka şehri Mingeçevir ile de kardeş şehir olmuştur.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin, 1918 de Cumhuriyet Kurucuları’nın Gence'de kaldırdıkları bağımsızlık bayrağı, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin şanlı bayrağıyla birlikte gururla dalgalanmaktadır. 

Yüce Allah;  Her iki cumhuriyeti ebediyen payidar kılsın ve her iki bayrağı sonsuza dek dalgalandırsın.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.