1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk Sağlık-Sen'den müjde
Türk Sağlık-Senden müjde

Türk Sağlık-Sen'den müjde

Türk Sağlık-Sen Kars Şubesi tarafından, vekil ebe ve hemşirelere 'izin müjdesi' açıklaması yapıldı.

A+A-

Türk Sağlık-Sen Kars Şube Başkanı Erhan Sarıkaya, “Türk Sağlık-Sen kazandığı davalarla çalışanların mağduriyetlerini çözmektedir. Son olarak sendikamız Türk Sağlık-Sen’in açtığı dava sonucunda mahkeme vekil ebe ve hemşirelerin memur olduğuna karar vererek memurlar gibi mazeret, doğum ve aylıksız izin kullanabileceklerine hükmetmiştir. Türk Sağlık-Sen tarafından, Aksaray’da görev yapan hamile bir vekil hemşirenin izin talebinin reddedilmesi üzerine Aksaray İdare Mahkemesinde dava açılmıştı.” dedi.

 

Sarıkaya daha sonra şunları söyledi: “Davayı görüşen mahkeme verdiği kararda Hafta sonu izninden yararlandırılan vekil ebe hemşirelerin diğer izinlerden de yararlandırılması gerektiğine vurgu yapmıştır. Kararda vekil ebe ve hemşirelerin memur olduklarının kabul edilmesi gerektiği belirtilerek “ Asli ve sürekli bir kamu hizmeti görmekle görevlendirilen vekil ebe ve hemşirelerin bu dört istihdam şekli içinde ancak memur statüsünde kabul edilmeleri gerekmektedir. Atanma şekli diğer memurlara göre farklı olmakla birlikte vekil ebe ve hemşirelerinde, memur statüsünde kabul edilerek, memurlara tanınan aynı özlük haklarından yararlandırılması hakkaniyete uygun olacaktır” denilmiştir. Vekil ebe ve hemşirelere izinlerin memurlara verilen genel haklar arasında gösterilerek mazeret izni, doğum izin, hastalık izni ve aylıksız izin hakkının verilmemesinin hukuka uyarlılığının bulunmadığı ifade edilmiş, İdarenin bu yöndeki işlemini iptal edilmesine karar verilmiştir. Verilen bu karar önemli bir gelişmedir. Mahkeme kamu hizmetini sadece memurların yapacağını açıkça belirtiliyor ve vekil ebe ve hemşirelerin de memur olarak değerlendirmeleri gerektiğini ifade ediyor. Devlet memurlarının um.sahip olduğu tüm haklara vekil ebe ve hemşirelerinde sahip olduğuna hükmediyor. Kamuda farklı istihdam olamayacağını hatırlatan bir karardır. 7 farklı istihdamla çalışma barışını bozan, personeli mağdur edenler hukukun verdiği bu kararlara bakarak farklı istihdam modellerinden vazgeçmeliler, devlet hizmetinde çalışanları kadrolu memur yapmalılar.”

 

Sarıkaya ayrıca, “Türk Sağlık-Sen olarak kazandığımız bu emsal davanın vekil ebe ve hemşireler için hayırlı olmasını diliyor, mağduriyetlere karşı tüm çalışanların haklarını tüm gücümüzle savunmaya devam edeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.