1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk Ocakları Kars Şubesi İftar Yemeği Programı Düzenledi
Türk Ocakları Kars Şubesi İftar Yemeği Programı Düzenledi

Türk Ocakları Kars Şubesi İftar Yemeği Programı Düzenledi

​​​​​​​Türk Ocakları Kars Şubesi, Kars Öğretmenevinde bir iftar organizasyonu gerçekleştirdi. Yemekten sonra İstişare Toplantısı’na geçilerek Türk Ocakları’nın Kars’taki varlığı ve geleceği hakkında düşünceler değerlendirildi.

A+A-

Türk Ocakları Kars Şubesi’nin düzenlediği iftar yemeğine başta Türk Ocağı üyeleri olmak üzere Kafkas Üniversitesi’nde görev yapan çok sayıda akademik personel de iştirak etti. Yaklaşık seksen kişinin iftar yaptığı toplantı, Türk Ocakları Kars Şubesi Başkanı Dr. Öğr. Üye. Uğur AKBABA ve Türk Ocakları Hars Heyeti Başkanı Doç. Dr. Mitat DURMUŞ’un konuşmalarıyla devam etti. Ayrıca iftar programına Türk Ocakları Erzurum Şubesi Başkanı Avukat Nizamettin IŞIK ve Türk Ocakları Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile Kars’taki çeşitli kurum amirleri teşrif etti.

Türk Ocakları Kars Şubesi Başkanı Dr. Öğr. Üye. Uğur AKBABA, Türk’ün asırlık çınarı olan Türk Ocakları’nın tarihi misyonunu 21. yüzyılda yeniden düşünmenin zaruretine değinerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçleri Türk devlet töresinin varlığı ile bertaraf edilerek Türkiye Cumhuriyeti’nin en kısa sürede bütün zorlukların üstesinden geleceğine dikkat çekti. Türk Ocakları Kars Şubesi Hars Heyeti Başkanı Doç. Dr. Mitat DURMUŞ da Türk Ocakları’nın serhat şehrimiz Kars’taki varlığının 1923 yılına dayandığını ve bu köklü geçmişin Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Siyaset üstü bir anlayışı benimseyen Türk Ocaklarının hiçbir ideolojik klik içinde olmadığına vurgu yaparak sınır boylarında sınır taşı gibi durup görev üstlenen kıymetli Karslıların ve Kars’a hizmet eden değerli üyelerin bu büyük misyonu gerçekleştirmede son derece donanımlı olduklarını ifade eden Durmuş, Türk Ocakları Kars Şubesi’nin konferans ve istişare toplantılarının yeni akademik yıl ve eğitim öğretim döneminde yoğun bir biçimde devam edeceğini söyledi. Türk Ocakları Erzurum Şubesi Başkanı Avukat Nizamettin Işık da başta Doğu Türkistan’daki Uygur Türkleri olmak üzere baskı ve şiddete maruz kalan bütün Türk Dünyası neferlerinin Türk Ocakları olarak yanlarında olduklarına, bu hususta maddî ve manevî destekleri hem şube olarak hem de Türk Ocakları Genel Merkezi olarak devam ettirdiklerini ifade etti. Kapanış konuşmasında söz alan Türk Ocakları Kars Şubesi Başkan Yardımcısı Arş. Gör. Dinçer ATAY da; Türk Ocakları Kars Şubesi’nin en kısa sürede daimi bir mekâna kavuşacağına değinerek, bu anlamda destek olan Türk Ocakları Kars Şubesi üyelerine ve programa katılanlara teşekkür etti.

0-012.jpg2-111.jpg3-090.jpg4-059.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.