1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk Kızılayı Kars Şubesinden dezavantajlı gruplara iftar
Türk Kızılayı Kars Şubesinden dezavantajlı gruplara iftar

Türk Kızılayı Kars Şubesinden dezavantajlı gruplara iftar

Türk Kızılayı Kars Şubesi dezavantajlı yetim, çocuk, yaşlı ve engellilere yönelik iftar programı düzenledi.

A+A-

Cem DAŞDELEN

Kafkas Üniversitesi Konuk Evindeki iftara Türk Kızılayı Kars Şube Başkanı Sıddık Demir, Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurlu Üyesi Cengiz Koç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, Kızılay Kars Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, genç Kızılay ve Kızılay gönüllüleri katıldı.

Programda Kur’anı-ı Kerim tilavetinin ardından okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı.

Türk Kızılayı Kars Şube Başkanı Sıddık Demir, yaptığı konuşmasında, Türk Kızılayı’nın bu tür etkinliklerine Ramazan programı dahilinde halka açık iftar sofralarıyla yurt genelinde devam ettiğini söyledi.

Kızılay Kars Şubesi olarak bu tür programları Ramazan ayı boyunca en ince detaylarıyla devam ettirdiklerini belirten Demir, “Genel merkezimizin programları dahilinde Türk Kızılayı, Karsımızda olduğu gibi tüm Türkiye’de uyguladığı programların başında halka açık iftar yemekleri, salon toplantılarıyla yetimlerimizi, engellilerimizi, yaşlılarımızı, çocuklarımızı bir arada kaynaşmaları için ortak bir iftar programı tertip etmiş bulunuyor” dedi.

Türk Kızılayı olarak Ramazan ayı başladığından itibaren gıda kolisi kampanyasıyla ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar gıda kolilerini gönderdiklerini ifade eden Demir, “Şuan da hedef kitlemiz bin 200 aile. Bunun büyük bir bölümünü tamamladık. Gıda kolileriyle ihtiyaç sahiplerini buluşturduk. Ramazan bayramında ailelerin çocuklarına giyim desteği ve ayakkabı desteği veriyoruz. Bu kapsamda Türk Kızılayı aynı zamanda ihtiyaç sahibi ailelere nakit yardım kampanyasını da başlattı ve devam ediyor. Yönetim kurulu olarak Türk Kızılayı’nın Kars’ta en iyi şekilde temsil edilmesini gaye edindik. Türk Kızılayı’nı Kars’ta daha güzel yerlere getirmeyi planlıyoruz. Türk Kızılayı olarak genç Kızılay ile birlikte Kars’ta çok güzel programlar icra ediyoruz ve bunların devamı gelecek” diye konuştu.

 Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurlu Üyesi Cengiz Koç da, yaptığı konuşmasında, Kızılay Derneğinin gönüllü bir kuruluş olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: “Bizlerde sizler gibi gönüllüyüz. Kızılay yalnız Kars’ta değil Türkiye’nin 81 ilinde, yaklaşık 38 ülkede eş zamanlı, eş güdümlü bu faaliyetleri yürütmekte. Kızılay ülkemizin ulusal derneği. Kızılay ülkemiz adına dünyanın farklı noktalarında mazlumların, mağdurların sizlerin destek ve katkılarıyla verdiği yardımları ulaştırmak suretiyle onların acılarını, ızdıraplarını dindirmek adına önemli faaliyetlerde bulunuyor. Bir dernek bir vakıf gelişim gösteriyorsa yereldeki yazılı ve görsel basının çok önemli bir ehemmiyeti vardır. Onların destekleri çok önemlidir. Kamu adına halkın varlığını ihtiyaç sahibine ulaştıran ve bunu seslendirme adına sizin öngörünüz ve desteğiniz çok önemli.”

Koç, ayrıca Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık’ın selamlarını da salonda bulunanlara iletti.

İftar programı sonrası, Türk Kızılayı yöneticileri katılımcılarla ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

1-289.jpg2-280.jpg3-236.jpg4-149.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.