1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk-İş’in 23’ncü Olağan Genel Kuruluna Kars’tan gazeteciler katıldı
Türk-İş’in 23’ncü Olağan Genel Kuruluna Kars’tan gazeteciler katıldı

Türk-İş’in 23’ncü Olağan Genel Kuruluna Kars’tan gazeteciler katıldı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (Türk-İş) 23. Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı.

A+A-

Ankara Anadolu Hotelde, "Türkiye'de TÜRK-İŞ var" ve "Emeğimizden de vatanımızdan da vazgeçmeyiz" sloganıyla düzenlenen Genel Kurula Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen, karsmedyasi.com imtiyaz sahibi ve Kars Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cem Daşdelen’in yanı sıra 81 ilden gelen gazeteciler, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile Türk-İş’e bağlı sendikalara üye çok sayıda emekçi katıldı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Kurulda yaptığı konuşmasında, Türk-İş’in 1 milyonu aşkın üyesiyle Türkiye'nin en büyük işçi örgütü olduğunu söyledi.

Atalay, hedeflerinin 4 yıl içerisine 1,5 milyon üye sayısına ulaşmak olduğunu vurguladı.

Devam eden asgari ücret görüşmelerine değinen Atalay, bir kişinin yaşam maliyetinin 2 bin 578 lira olduğuna dikkat çekti.

Atalay, "Arkadaşlarımız bu rakamın üstünde pazarlık yapacaklar. Bu rakamın altında bir şey olursa konuşmayız, bunu bize getirmenin bir anlamı yok, o masada oturmayız" ifadelerini kullandı.

Kıdem tazminatı uygulamasını geriye götürecek bir düzenlemeyi kabul etmeyeceklerini belirten Atalay, "Kıdem tazminatını almayan çalışanlar var, bu çalışanların kıdem tazminatını alması için yapılacak bir düzenlemeye her türlü desteği vermeye hazırız ama bu mevcut yapıyı bozdurmayız. Geriye doğru gidiş olursa bizim buralarda durmamızın anlamı yok. Herkes ceketini alıp gitsin" diye konuştu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna da değinen Atalay, "EYT konusunda bir yerden başlamak lazım, bir şeyler yapmak lazım. Sebebi şu; kayıt dışı istihdam oranı yüzde 35. Bunları kayıt içerisine almak lazım. Böylece vergi alınacak, sigorta ödenecek, örgütlülük artacak. 17 milyon çalışanın sadece 2 milyonu örgütlü. Ülkeyi yönetenlere, Meclis'e ve bize bu konuda sorumluluk düşüyor" dedi.

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasını hatırlatan Atalay, iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle can kayıplarının yaşanmaya devam ettiğini ifade etti.

Atalay, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçilerin kamuda kadroya geçirildiğini ancak, bazı yöneticilerin kadroya geçen bu işçilere hala taşeron işçi muamelesi yapmasına tepki gösterdi.

Türkiye genelinde 300 civarında alışveriş merkezi (AVM) bulunduğunu ve buralarda toplam 500 bin kişinin çalıştığını ifade eden Atalay, tamamına yakını asgari ücretle ve günde 10 saatten fazla çalışan bu işçilere sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

Türk-İş 23’ncü Genel Kurulunda tek aday olarak seçime giren Genel Başkan Ergün Atalay, delegelerin çoğunluğunun oyunu alarak yeniden Türk-İş Genel Başkanı seçildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.