1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk Ermeni Dostluğu
Türk Ermeni Dostluğu

Türk Ermeni Dostluğu

Doğu Anadolu Bölgesindeki Türk işadamları Ermeni partnerleriyle bir araya geldiler.

A+A-

Ara Martirosyan

Doğu Anadolu Bölgesindeki Türk işadamları dün Ermenistan Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki Ermeni partnerleriyle bir araya geldiler.


Ermenistan Ticaret Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Arsen Ghazaryan ; “tarihi yurdumuz Van ve bölge ilerden gelen konukları’ selamlayarak, buluşmanın iş bağlantılarını destekleyeceği yönünde umudunu ifade etti. Oluşturulan Ermeni-Türk İş Konseyi’ne ilişkin hatırlatmada da bulunan Ghazaryan, Konseyin her iki halkı yakınlaştırmaya çalıştığını belirtti.


Arsen Ghazaryan, sınırın açılması durumunda Van, Kars, Erzurum illeri sakinlerinin ticari-ekonomik bağların aktivasyonundan kazançlı çıkacaklarını belirtti. İş ve uluslararası farklı kuruluş temsilcileri tarafından bir konsorsiyum oluşturulduğunu ve sınırın açılması durumunda ticaret hacminin ne kadar artacağını araştıracağını kaydetti. Bir Van’lı torunu olan ETSO Başkanı Ghazaryan ‘Yarın saat 12:00’de sınırın açılacağı temennisiyle, Türk heyetine Ermeni taşından hazırlanmış bir saat armağan etti. Sınırın açılması durumunda Erivan’dan Van’a otomobille 2.5 Kars’a ise 1 saatte ulaşmanın mümkün olduğuna da dikkat çekti.

 

Türk işadamları Arsen Ghazaryan’a, üzerinde Van Kalesinin çizilmiş olduğu bir tepsi armağan ettiler.

 

Türk işadamları heyeti başkanı Zahir Kandaşoğlu, sınırların tüm dünyada açık olduğunu ve Türkiye’nin komşularla iyi ilişkileri tesisi yönünde ciddi adımlar atıldığını belirtti. Sınırın açılmasının, Türkiye’nin Doğu bölgesi için çok önemli olduğunu belirten Kandaşoğlu, her iki halkın gelenek ve görenekleriyle birbirine benzer olduğunu söyledi. Kandaşoğlu, Akdamar Ermeni Kilisesi’nin kendi gayretleri sonucu restore edildiğini ve yakın gelecekte bir ibadet yerine dönüştürülmesi için yasa hazırlanmakta olduğunu kaydetti. Kandaşoğlu mal dolaşımı için Iğdır sınır kapısının açılmasının daha uygun olacağını da sözlerinde belirtti.

 

ETSO Başkanı Arsen Ghazaryan, 1993 yılında Türkiye’nin sınırı kapattığı andan itibaren, Türk mallarının ve nakliye firmalarının Ermenistan pazarında serbestçe çalıştıklarını, Türk piyasasının ise Ermeni işadamlarına kapalı olduğuna dikkat çekerek ‘Biz hiçbir şey nakledemiyoruz, ihraç edemiyoruz’ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.