1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk Eğitim-Sen’den açıklama
Türk Eğitim-Sen’den açıklama

Türk Eğitim-Sen’den açıklama

Türk Eğitim-Sen’in Şube Müdürü Atamalarıyla ilgili açıklaması...

A+A-

Türk Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Fahrettin Şimşekler’in; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan Şube Müdürü Atamalarıyla ilgili yaptığı basın açıklaması:

Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından Bakan Adına Müsteşar Emin ZARARSIZ imzasıyla 18/12/2012 tarih ve 41289672/20/228290 sayı ile yayınlanan genelgeye istinaden tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de şube müdürleri ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine görevlendirme yoluyla (sınav sonuçlanıncaya kadar) atamalar yapılacaktır.

Şimdiden onlarca kişinin bu görevler için başvuru yapacakları görülmektedir. Tabii ki her başvuran kendisini o mevkiye layık olarak görmektedir.Fakat bunlardan yanlış bilmiyorsak yalnızca 8 i bu görevlere atanacaklardır.. Atanacak bu kişilerin Milli Eğitim Müdürlüğünün yapacağı teklif sonucunda Sayın Valimiz nihai kararı verecek ve atamayı yapacak kişidir.Çünkü genelgeyle 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu gereği bu görev valiler tarafından yerine getirileceği anlaşılmaktadır.

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi olarak atanacak ve Kars ilinde çalışmakta olan tüm eğitim çalışanlarını ilgilendiren bu kişilerin nasıl seçileceği ve kimler olacağı konusunda tereddütlerimiz bulunmaktadır.Şimdiden her zaman olduğu gibi araya siyasi parti yöneticilerini, milletvekillerini ve siyasi ağırlığı olan kişileri devreye koyarak yönetici kadrolarına görevlendirmeyle de olsa ve bir kaç aylığına da olsa hakketmedikleri şekilde gelmek isteyenler var.Türk Eğitim-Sen olarak biz bu haksızlığa kesin olarak karşıyız. 

Biz Türk Eğitim-Sen olarak ne istiyoruz?

Sayın Milli Eğitim Müdürü ve Sayın Valimizden hakkaniyet ölçülerine göre hareketle kul hakkı yemeden ve liyakat esasları atlanmadan -ki başvuracaklardan zaten özgeçmişleri istenmektedir- bir komisyon oluşturularak bu kişilerin Milli Eğitim Müdürlüğü’nce eleme yapılması ve bunun da sayın valimize iletilerek atama yapılması bizim dileğimizdir.Bu hem haksızlığı önleyecek hem de eğitim çalışanlarını memnun ederek iş barışını sağlayacak bu da Kars’ta eğitim-öğretimin daha da iyiye gitmesine katkıda bulunacaktır.

Sayın Milli Eğitim Müdürü ve Sayın Valimizden bir siyasi partinin söyledikleri kişilerin atamasını yapmayarak hem kul hakkı yemeyeceklerini hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin görevlileri olarak hareket edeceklerine inanıyor ve hakkı haklıya vereceklerini temenni ediyoruz.

Ayrıca sayın milletvekillerine ve siyasilere de bu atamalara karışmamalarını -ki yüze yakın başvuranların içerisindekilerin çoğunun da kendilerine oy verdikleri veya vermiş olabilecekleri ihtimalini göz ardı etmemeleri gerektiğini hatırlatıyoruz..Bu yüzden ayrım yapmadan hiçbir şeye karışmayarak bir partinin milletvekili olmaktan ziyade Kars halkının vekilleri olarak hareket etmelerini ve hak edenin hak ettikleri yerlere gelmesinde tarafsız kalmalarını diliyoruz.

Dua ederken "Allah’ım Sen bize hakkı hak olarak göster ve ona uymayı nasip eyle . Batılı da batıl olarak göster ve ondan kaçınmayı nasip eyle.Bizleri haksızlık yapan zalimlerden eyleme" deriz. İnşallah bizim yöneticilerimiz de hakkı hak yapan kullardan olur zalimlerden olmazlar.

Bu, atayanlar kadar atanmak isteyenler için de geçerlidir.Görev isteyenler de başkalarının hakkını gasp eden zalimlerden olmasınlar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.