1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Turgut Yorga : Kars Halkına Hizmet Etmekten onur Duyarım
Turgut Yorga : Kars Halkına Hizmet Etmekten onur Duyarım

Turgut Yorga : Kars Halkına Hizmet Etmekten onur Duyarım

Kültür ve Turizm Bakanlığı Emekli Genel Müdürü ve Ak Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı Turgut Yorga, Kars’ın kalkınması ve gelişmesi noktasında önemli projeler hazırladığını belirtti.

A+A-

Hem Kars’ta hem de Ankara’da bir çalışma ekibi oluşturan Yorga, Kars’ın kalkınmasındaki temel unsur, tarım, hayvancılık ve turizm, dedi.

Ekibi ile birlikte Kars’ı yeniden inşa edeceklerini, gençlere ve özellikle bayanlara, mikrokredilerle proje yaparak istihdam sağlayacaklarını, çocuklara ve yaşlılara yönelik de projelerin olduğunu, aş evleri ile de Kars’ta bir farkındalık başlatacaklarını söyledi.

En büyük projesinin, Kars Çayı ıslahı ve Millet Bahçesi yapmak olduğunu, ulaşımdan, otopark sorununa kadar her alanda şehirde ciddi bir rahatlama sağlayacaklarını, Kars’ı yurt içinde ve özellikle yurt dışında tarihi misyonuna uygun tanıtacaklarını söyleyen Turgut Yorga, sözlerine şöyle devam etti : Tek amacımız Kars’ın kalkınmasını ve gelişmesini sağlamak. Refah düzeyini yükseltmek, istihdam ile göçü önlemek. Kars Sporuna sahip çıkarak, Kars’ı spor alanında da hak ettiği yere getirmek. Hazine arazilerini de vatandaşlarımıza tahsis ettirip, ekip biçerek hem istihdam yaratıp hem de tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sunacağız. Kooperatifler kurup, Kars’ı ve Karslıyı her alanda kalkındıracağız.”

Kendisini Kars aşığı olarak nitelendiren Turgut Yorga ; “ben Kars aşığıyım, ömrümün her anını Kars ve Karslılarla yaşadım. Buradan sizler aracılığıyla vasiyetimi de açıklıyorum : Ölürsem beni Kars’a gömün. Kars benim ata dede toprağım. Mezarımın da Kars’ta olmasını isterim. Eğer Allah nasip ederse Kars’a hizmet etmek benim için en büyük şeref olacaktır. Bende gece gündüz demeden Kars için çalışacağım. Tüm hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunarım.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.