1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tunç Soyer, “Bu iktidar paldur puldur gidiyor”
Tunç Soyer, “Bu iktidar paldur puldur gidiyor”

Tunç Soyer, “Bu iktidar paldur puldur gidiyor”

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ardahan Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen muhtarlar ve sivil toplum örgütleri toplantısına katılmasının ardından Kars’a geldi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Geceyi Kars’ta geçiren Soyer, beraberindeki heyet ile birlikte CHP Kars İl Başkanlığını ziyaret etti. CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman ve partililer ile bir süre görüşen Başkan Soyer, daha sonra pandemi kısıtlaması olmayan esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve Sözcü Gazetesi yazar Susuzlu Deniz Zeyrek’in de eşlik ettiği CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, beraberindekilerle birlikte Kars’ın tek CHP’li belediyesi Susuz İlçe Belediyesini ziyaret etti.

İlçede Belediye Başkanı Oğuz Yantemur ve CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman tarafından karşılanan Tunç Soyer, Susuz’a destek sözü verdi.

Soyer, burada yaptığı konuşmada AK Parti iktidarının paldur küldür gittiğini ve gideceğini söyledi. İktidarın gitmekten başka yolu olmadığını da ileri süren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; ”İktidara çok yakınız. Bu memlekette yeni bir iktidar kurulacak. Bu iktidar her şeyi tüketti. Sermayeyi, tüketti, verilen avansları da, kredileri de, ahlakı da tüketti. Yoksulluk ve yolsuzluğun zirveye çıktığı bir dönemden geçiyoruz. Bu iktidarın gidişten başka çaresi yok. Gidecek ama yerine gelenler nasıl bir şey yapacak? Biz nasıl geleceğiz? Onlar giderken biz nasıl umut olacakcağız? Bizler Kars’ın Susuz ilçe Belediyesi gibi başarılarımızı ortaya koyacağız. Çok iyi işler çıkartacağız, iyi hizmetler vereceğiz. İnsanlar bizi takip ettiklerinde görmek istedikleri şey bizlerin başarı hikayesi olacak. Bu nedenle biz de Kars ve Ardahan’a geldiğimizde çok mutlu oluyoruz. Dün Ardahan’da da söylediğim gibi ‘ışık doğudan yükselir” CHP’li belediyeler olarak yaptıklarınız işlerden dolayı çok mutluyuz. Buraların makuz talihini sizler değiştireceksiniz. Bize de sizinle dayanışma içerisinde olmak düşer. Gücümüz ne ise destek vereceğiz. Ama yine de kendi göbeğinizi tabiî ki kendiniz keseceksiniz. Sonuçta burada vatandaşla yüz yüze olan sizlersiniz. Ama bileceksiniz ki arkanızda da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gibi bir abiniz var. Başınız sıkıştığında, ihtiyaç duyduğunuzda her zaman yanınızda olacağız” dedi.

SUSUZ ŞELALESİNE HAYRAN KALDI

Başkan Soyer, Susuz Belediyesini ziyaret etikten sonra Susuz Cilavuz Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni de ziyaret ederek yöresel kahvaltı yaptı. Ardında da Susuz Şelalesini de eşi ile birlikte seyir terasından izleyen Başkan Soyer hayranlığını gizleyemedi. Karslı dağcıların kışın buz tuttuğunda Susuz Şelalesinde buz ve kaya tırmanışı yaptıklarının bilgisini de alan Soyer, Şelale ve Susuz kanyonu hakkında Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur’dan bilgi aldı.

YANTEMUR “PANDEMİ SÜRECİNDE GIDANIN ÖNEMİNDE DEĞİNDİ”

Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve heyetini ilçede misafir etmiş olmaktan dolayı mutluluklarını dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Susuz Belediyesine verdiği destelerden dolayı teşekkür ederek, başka Soyer’e ilçesi, ilçede tarım ve hayvancılığa yönelik genel bilgi verdi.

Özellikle pandemi sürecine gıdanın öneminin daha da iyi anlaşıldığını söyleyen Başkan Yantemur, “Kooperatif kurma çalışmaları başlatırken İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer de buradaydı. Kadınlarla toplantılar yaptı. Süreci anlattı. Bilgi almak istediğimiz her an kendisine ulaştık. Bize büyük destek sundu. İki yıl boyunca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kendilerini hiç yalnız bırakmadı. Kars'ta yaşıyoruz. 6 ay kışımız var. Bu nedenle yoğun bir karla mücadelemiz oluyor. Ama bizim karla mücadele aracımız yoktu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bize bu aracı verdi. Bu araç hem Susuz hem de Kars Belediyesi'nin işine çok yarıyor. O araç hem Kars'ın hem de Susuz Belediyesi'nin ihtiyaçlarını gördü. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bize hibe ettiği otobüsle uzak iki köyden okula gelen öğrencilerimizi ücretsiz olarak taşıyoruz. Yaşlı, hasta yurttaşlara da bu araçlarla hizmet götürüyoruz. İtfaiye aracımız da yoktu. Yangın çıktığında Kars'tan gelen itfaiye aracı ancak soğutmaya yetişebiliyordu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugüne kadar bizlere çok büyük destek verdi. Tek bir belediyeyiz ama bizim burada yapacağımız her iş yarın Kars'ın diğer ilçelerine de örnek olarak gösterilecek.”dedi.

TORAMAN, “SOYER, SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN ÖRNEKLERİNİ GÖSTERDİ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kars ziyareti kapsamında, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu ile CHP Kars İl Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Soyer'i, CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman ile yönetim kurulu üyeleri ve partililer karşıladı. İl Başkanı Taner Toraman, bugünün kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, böyle bir dönemde Başkan Soyer'in kendilerini ziyaret etmesinin son derece anlamlı olduğunu ifade eden Toraman, “Belediye başkanımız katılımcı demokrasinin, sosyal belediyeciliğin örneklerini önce İzmir'de gösterdi. Şimdi de buraya kadar gelerek yürütüyor. Türkiye'nin her köşesine katkı sunuyor. Kars'ın Susuz Belediyesi'ne verdiği katkılarından dolayı da halkımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.