1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TRT Kars Radyosu Şansını da Yitirdik
TRT Kars Radyosu Şansını da Yitirdik

TRT Kars Radyosu Şansını da Yitirdik

​​​​​​​TRT yeni yayın politikasına geçiyor. Bazı sınır radyolarını hizmete sokarken TRT Erzurum Radyosu’nu da kaldırmayı hedefliyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Öte yandan Ölçek Gazetesi ve KOTODER (Kars Oyunları Türküleri ve Ozanları Derneği) olarak düzenlediğimiz “Kars Radyosunu geri istiyoruz” kampanyamıza siyasilerin destek göstermemesi nedeniyle bu şansın Doğubeyazıt’a verildiği öğrenildi. Çalışmalara da başlandı.

TRT’YE YENİ RADYOLAR GELİYOR

TRT yeni yayın politikasını izleyecek buna göre Doğubeyazıt ilçesinde, Van-Özalp İlçesinde, Şırnak’ta yeni radyolar kurulup sınır yayınlarını geliştiriyor. Kars’ta da kurulması düşünüldü ancak talep olmaması nedeniyle bu şans Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine kaydırıldı.

Öte yandan TRT Erzurum Radyosu’nun da kaldırılarak TRT Diyarbakır Bölge Radyosuna ve Doğubeyazıt Radyosuna takviye edileceği öğrenildi. Erzurum’daki sanatçılar ve kaynaklar da Diyarbakır’a nakledilecek. Bu hususta ekip halinde ön çalışmalar tamamlanmış olup yeni kurulacak radyoların kurulma çalışmaları da sürüyor.

KARS BU ŞANSI DA TEPTİ

Bilindiği gibi Kars’ın kültür ve tarihi konumu dikkate alınarak 1960 yılında Kars’ta TRT Kars İl Radyosu kurulmuştu. Kars’taki sahipsizlik nedeniyle 1982 yılında kaldırılarak tüm dökümanlar da TRT Erzurum Radyosuna nakledilmişti.

Ölçek Gazetesi sahibi ve KOTODER Başkanı Salih Şahin, “Radyomuzu geri istiyoruz” diye iki yıl önce kampanya düzenledi. Şahin konuyu yerel yönetimlere, siyasilere AK Parti yetkililerine de iletti. Hatta gazeteci Salih Şahin, konuyu kendisini işyerinde ziyaret eden dönemin AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey’e aktardı. Daha sonra da Gürcistan’dan Kars’a, Bakü Tiflis Kars Demir İpek Yolu deneme seferinin yapıldığı sırada Uşaltırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a da iletmiş destek istemişti. O zaman Bakan Arslan’ın yanında Gürcistan, Azerbaycan ve Kazakistan Ulaştırma Bakanları da vardı. Sayın Ahmet Arslan ilgileneceğini söyledi. Ama en ufak bir yol alınmadığı gözlendi.

YENİ KAMPANYA İSTENİYOR

Kapanan TRT Kars Radyosu sınır radyosu olarak Orta Asya ve Kafkasya bölgesine yayın yapacakken talep olmadığı için dikkate alınmadı ve Doğubeyazıt’ta kurulmasına karar verildi.

Öte tandan bir TRT yetkilisi de “Karslılar yeniden kampanya başlatırsa bu fırsatı değerlendirilir haklarını geri isterler. Bunu kısa sürede yapmalılar” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.