1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Trafikte Denetimin Önemi
Trafikte Denetimin Önemi

Trafikte Denetimin Önemi

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Trafik Eğitmeni Azat Ceyhan, Kars’ta etkin denetimlerin ölümlü kazaları asgariye indirdiğini bunun da trafik alanında önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

A+A-

Kars’ta yaz aylarında maddi hasarlı kazalarda artış görülmesi üzerine bir açıklama yapan Ceyhan, özellikle yerleşim yerlerinde maddi hasarlı kazaların daha çok olduğunu söyleyerek, sürücüleri ve yayaları daha dikkatli olmaya çağırdı.

 

Ceyhan, son yıllarda özellikle Kars’ta etkin denetimler sonucu ölümlü kazalarda azalma görüldüğünü belirterek, “Kazalar; sürücülerin yerleşim birimleri içinde çoğunlukla geçiş kurallarına uymamaları sonucu yaşanmakta. Özellikle kontrolsüz kavşaklarda yolun kime ait olduğu diğer deyişle geçiş önceliği kurallarına uymamaları ve maddi hasarlı kazalarda, yakın mesafede birbirlerini izlemeleri büyük bir etken. Yani, takip mesafesi denilen kurallarına uymamaları, araçların teknik yetersizliği ve frenlerinin sağlam olmaması da önemli etkenler arasında yer almakta. Sürücünün dışında yollarda oluşan çukurlardan da kaynaklanan kazalar oluyor. Kazalarda sürücülerin hatası ön plana çıkmakta. Sürücülerin bu konuda dikkat etmesi gereken kuralların başında trafik kurallarına uymaları ve yol durumunu göz önüne almaları gerekiyor.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.