1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Trafik Haftası Etkinlikleri
Trafik Haftası Etkinlikleri

Trafik Haftası Etkinlikleri

Kars'ta Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Kars Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan Bölge Trafik Şube Müdürü Ozan Çalışal, Kars'ın trafik kazalarında ölüm oranı en az olan il olduğunu belirterek, "Kars'ta trafik ışıkları çalışmıyor. İl genelinde toplam dört bölgede trafik ışıkları bulunuyor. İl merkezinde bir trafik ışığı çalışıyor. Bunun dışında trafik ışıkları çalışmıyor. Kars'ta sürücülerin çoğunluğu kırmızı ışığa uymuyor. Kavşakta polis yoksa sürücü hemen yola çıkıyor. Genelde ilimizde alkollü sürücü, aşırı hız, yaya ve okul geçitleri ile ilçe minibüslerinin yoğunluğu dikkat çekiyor. Buna rağmen Kars, sıfır kaza, sıfır ölü oranına sahip 30 ilden biridir. Bu da bizleri son derece mutlu etmektedir" dedi.

 

Kars Valisi Ahmet Kara da, trafik kazalarında son iki yılda Kars'ta ölüm olmadığını belirtti. Vali Kara, "Karayollarımız çok bozuk. Yağan yağmur gerek Köy Hizmetleri, gerek Karayolları ve gerekse belediyenin asfalt çalışmalarını engelliyor. Yağmurların kesilmesiyle yol çalışmalarımız devam edecek. Yollarımız asfaltlandığı takdirde inanıyorum ki küçük çaplı maddi hasarlı trafik kazaları dahil ilimizde olmayacak" diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Karayolları Güvenliği Trafik Haftası çerçevesinde okullar arasında düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrenciler ile trafik ve jandarma, trafikte görev yapan ve yılın personeli seçilen birer kişiye protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Kültür Müdürlüğü Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Baysal, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, sürücü kursu müdürleri, kurum ve daire amirleri, muhtarlar, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.