1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Torba Yasa ‘Çorba’ oldu
Torba Yasa ‘Çorba’ oldu

Torba Yasa ‘Çorba’ oldu

Kars’ta Torba Yasa gereği başka kurumlara gönderilen işçi ve memurların durumu adeta çorbaya döndü!.

A+A-

Kars İl Özel İdaresi, Kars Belediyesi, Arpaçay Belediyesi gibi bazı ilçe belediyelerinde çalışan bazı memur ve işçilerin gönderildikleri kurumlarda büyük bir keşmekeş yaşıyor. Kars İl Özel İdaresinden Karayolarına gönderilen 174 işçi, gittikleri yerde bırakın oturacak bir sandalye hatta henüz ne iş yapacakları dahi bilinmiyor. İddialara göre 30 kişinin tekrar geri alındığı bildirilen işçi, henüz kurulmaya başlayan Karayolları Bölge Müdürlüğünün hizmet binası dahil çalışacak bir atölye, büro ve bir iş yok. İşçiler ise sabah mesai saatinde Karayolları bahçesine ne yapacaklarını bilmeden akşama kadar beklediklerini belirterek “Sanki bir düğüne geldik, fakat kız tarafı mıyız, yoksa oğlan tarafı mıyız, sonumuz ne olacak ortada kaldık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz?” Şeklinde yorumladılar.

Her birinin yıllardan beridir eski adıyla Köy Hizmetleri olan bu kurumda çalıştıklarını ve alanlarına uzman oldukları Kars’ın soğuğunu, sıcağını ve her türlü zor koşullarına rağmen görev yaptıklarının altını çizerek yaşadıkları içler acısı duruma bir anlam veremediklerini söylediler. Yaşananların ardından ise 385 köye ve Kars merkeze yaklaşan kışla birlikte hizmetlerin nasıl götürüleceği akılları kurcalıyor.

Kars Belediyesi’nde ise bu yasa gereği başta Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen birçok işçi ve memur ise birkaç gündür Kars Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde sonlarının ne olacağını bekliyor. Bu gün de Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gidecekleri yerleri öğrenmeye çalışan eski belediye çalışanları ise bu kez bordro polemiği yaşadıklarını iddi ettiler.

Belediye tarafından düzenlenen maaş bordrosuyla, Milli Eğitimin Müdürlüğü’nün düzenleyeceği maaş bordrosu arasında 500 – ile 600 TL fark olduğunu iddia ettiler. Bu nedenle Kars Valiliği önünde işçi memurların topladığını gören polis de güvenlik önlemleri aldı. Bu sırada belediye çalışanlarından bir temsilci ile birlikte DİSK Kars Şube Başkanı Mesut Özer, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ile bir araya geldi. Görüşme sonrası işçilere her hangi bir provokasyona gelmemeleri ve taşkınlık yapmamaları yönünde uyardı.

DİSK Kars Şube Başkanı Başkanı Mesut Özer,Yarın Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak’ın işçi ve memurlarla Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonunda bir araya geleceğini ve sorunlarının çözülesi noktasında yardımcı olacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.