1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Toraman, “Kendimizi Kars’a gelen depremzedelerimizin yerine koyalım"
Toraman, “Kendimizi Kars’a gelen depremzedelerimizin yerine koyalım"

Toraman, “Kendimizi Kars’a gelen depremzedelerimizin yerine koyalım"

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Kars halkının kendilerini 6 Şubat'ta 10 ilimizde meydana gelen asrın deprem felaketi sonrası ilimize gelen depremzede vatandaşlarımızın yerine koyması gerektiğini söyledi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Başkan Toraman gerçekleştirdiği basın toplantısında yaptığı açıklamada, 6 Şubat'ta 10 ilimizde meydana gelen depremlerin onarılması güç hasarlar ve yaralar açtığını, on binlerce insanımızın hayatını kaybettiğini ve 100 binlerce vatandaşımızın da yaralandığını hatırlattı.  

Asrın deprem felaketinin ardından şu ana kadar yaklaşık 520 ailenin Kars’a geldiğini belirten Toraman, misafir ailelerimizin, Valiliğimiz tarafından AFAD İl Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlar marifetiyle yakından ilgilenildiğini ve ihtiyaçlarının karşılanması için herkesin sorumlu olduğunu söyledi.

İlimize gelen depremzede vatandaşlarımızın büyük bölümünün yakınlarının ve akrabalarının yanına yerleştirildiklerini ve bazı vatandaşlarımızın ev kiralamak için girişimde bulunacaklarını öğrendiklerini belirten Taner Toraman, ev sahiplerinin kendilerini onların yerine koyarak empati kurmalarını istedi.

Bu gibi zor durumlarda toplum olarak hep birlikte el ele verilmesi gerektiğini de açıklamamasında belirten CHP Kars il Başkanı Taner Toraman, açıklamasında Halit Paşa Mahallesindeki Halit Paşa Kışlası içerisinde bulunan askeri lojmanların da depremzede vatandaşlara açılabileceğini dile getirdi.

Başkan Toraman açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kullandı: “Yaşanan deprem facialarında, binlerce daire ve evler yıkıldı, işyerleri yok oldu. Köylerimizde aynı durumda binlerce hayvanları telef oldu. Traktörden tarım aletlerine kadar çok şey kullanılamaz hale geldi. Kısaca orada yaşayan milyonlarca vatandaşlarımız can ve mal kaybına uğradı. Ulusça topyekûn yaralarımızı sarmaya çalışmak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Deprem bölgesine ilimizin her kesiminden yardımlar gönderildi ve iyide oldu. Hemşerilerime bu nedenden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Deprem sonrası bölgeden birçok ilimize yakınlarının yanına yerleşen depremzedelerimiz var. Bunlardan bir kısmı Kars'ta yaşayan ailelerimize ve ilçelerimize misafir oldular. Yaklaşık 520 aile Kars gelmiş durumdadır. Misafirlerimizle ailelerimiz, valiliğimiz ve AFAD İl Müdürlüğü ve Hemşehirlilerimiz yakından ilgilenmektedir. Onların ihtiyaçlarının karşılanması için hepimiz sorumluyuz. Büyük bölümünün yakınlarının ve akrabalarının yanına yerleştiklerini izliyoruz. Bir kısmı da Valiliğimizin ve AFAD İl Müdürlüğünün belirlediği yerleşkelere yerleştirildi. İlimizde depremzede vatandaşlarımızın ev kiralamak için girişimde bulunacaklarını öğreniyoruz. Öncelikle bu tür aileleri AFAD İl Müdürlüğüne yönlendirmek onlar açısından daha yararlı olacaktır. Ev sahiplerine ricamız ve isteğimiz; lütfen kendimizi onların yerine koyalım. En azından mevcut piyasa şartları neyse o fiyatlarda kiraya verilsin o evler. Öbür taraftan da vicdanlı, merhametli davranıp da kendi evlerini kiraya verince '5-6 ay boyunca kira ücreti istemiyorum' diyen iyi insanlarımız da var. Allah (cc) öyle insanların sayısını arttırsın. Bu zor zamanlarda toplum olarak el ele verip birbirimize sahip bırakmayalım.

"BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKALIM VE HİÇBİR KARDEŞİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYALIM!

Depremzede kardeşlerimize yardımcı olmak isteyen kardeşlerime sesleniyorum; yapmak istediğiniz bir yardım varsa lütfen bunu bireysel olarak değil de en yakın ulaşabileceğiniz ya bir resmi kurum ya da bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ile irtibata geçelim. Onların koordinasyonu ile neye ihtiyaç varsa o ihtiyaca binaen yardımları götürüp onlara teslim edelim ki bu yardımlar sağlıklı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilsin.

"Yüzyılın Felaketi" olan depremin oluşturmuş olduğu çok önemli ve zor bir süreci yaşıyoruz. Hep beraber millet olarak bizi biz yapan değerlere sarılalım. Birbirimize sahip çıkalım ve hiçbir kardeşimizi yalnız bırakmayalım. İnanıyorum ki, birbirimize sahip çıkarsak, kenetlenirsek millet olarak, halk olarak, ülke olarak en kısa sürede hep beraber bu imtihanı atlatacağız inşallah. Hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı olarak oluşturduğumuz ekiplerle depremden zarar gören yurttaşlarımızı ziyaret ediyoruz, ihtiyaçlarını tespit ederek hemşehrilerimizle gidermeye çalışıyoruz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. İl Başkanlığı olarak buradan ihtiyaç kampanyası başlatıyoruz, ele ele gönül yaralarımızı sarma günüdür. Yardım yapmak isteyen hemşehrilerimizin partimiz ile diyaloğa geçmesini önemle arz ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.