1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Toprak Damlı Evler Çöküyor
Toprak Damlı Evler Çöküyor

Toprak Damlı Evler Çöküyor

Kars’ın Kağızman ilçesinde haftalardır etkisini sürdüren sağanak yağış toprak damlı 8 evin tavanının çökmesine neden oldu.

A+A-

Kağızman’ın Kümbet Mahallesinde evleri başına yıkılan vatandaşlar çadırlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Yüzde 85 zihinsel ve fiziksel engelli Cahit Kara (45), yıkılan tavanın altında kaldı. Annesi Hacı Kara çığlık atarak komşulardan yardım istedi. Sesler üzerine eve gelen komşular engelli vatandaşı kurtardılar.

 

Komşuları tarafından evin bahçesine kurulan çadırda yaşam mücadelesi veren Kara ailesi, yağan yağmurların altında yaşantısını sürdürüyor.

 

Anne Kara, “Yağan sağanak yağmurlar evimizin çökmesine neden oldu. Özürlü evladımla çadırda yaşam mücadelesi veriyoruz. Çok zor durumdayız ve eşyalarımız da dışarıda. Evin altından çıktık yağmurun altında kaldık. Kocam vefat ettikten sonra tek başıma bir özürlü evladımla yaşam savaşı veriyoruz.” diye konuştu.

 

Kara ailesinin komşuları da, “Akşam saatlerinde çığlıklar duyduk. Çığlıkların üzerine eve gittik. Özürlü çocuğun tavanın altında kaldığını fark ettik ve çıkardık. Aileye kendi imkanlarımızla çadır kurduk. Zor durumdalar ve yardıma muhtaçlar.” diye konuştular.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.