1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TOKİ Kars'ta 1 Arsa Satacak
TOKİ Karsta 1 Arsa Satacak

TOKİ Kars'ta 1 Arsa Satacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 23 ilde toplam 2, 3 milyon metrekare büyüklükteki 219 arsasını açık artırma ile satışa çıkarıyor.

A+A-

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 23 ilde toplam 2, 3 milyon metrekare büyüklükteki 219 arsasını açık artırma ile satışa çıkarıyor Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ), 23 ilde toplam 2, 3 milyon metrekare büyüklükteki 219 arsasını açık artırma ile satışa çıkarıyor. 16 Eylül'de yapılacak arsa satışından 675 milyon TL civarında gelir bekleniyor.

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, TOKİ'nin yeni konut projeleri gerçekleştirmek amacıyla 23 ildeki 219 arsasını açık artırma ile satışa çıkardığı bildirildi. 16 Eylül Cuma günü Eskidji firmasının İstanbul Yenibosna'daki merkezinde saat 15. 00'te başlayacak müzayedede, TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkez binasından ve Adana Seyhan'da bulunan Mavi Sürmeli Otel'den de canlı bağlantı yapılarak tekliflerin alınacağı belirtilen açıklamada, "Arsa müzayedesine katılmak isteyenler ayrıca "www. eskidji. com' internet adresinden de teklif verebilecekler. Peşin veya taksitli olarak satılacak arsalar için hem peşin hem de vadeli teklif alınacak, teklifler idare tarafından değerlendirildikten sonra nihai karar verilerek satış gerçekleştirilecek. Bedeli 15 bin TL'ye kadar olan taşınmazlarda taksit uygulaması yapılmayacak. Müzayedeye katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin, müzayededen önce Eskidji'nin Ing Bank Şişli Şubesi'ndeki hesabına veya toplantı günü salonlarda kurulacak veznelere katılım teminatı olarak talip oldukları arsaların her biri için ayrı ayrı belirlenen muhammen bedeli ödemeleri gerekiyor. Muhammen bedeli 10 bin TL'den az olan her bir arsa için ayrı ayrı 2 bin TL, muhammen bedeli 1 milyon TL'den az olan her arsa için ayrı ayrı 5 bin TL, muhammen bedeli 1 milyon TL'nin üzerinde olan her arsa için de ayrı ayrı 100 bin TL ödeyerek katılabilecekler" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, müzayedede satılacak toplam 2 milyon 307 bin 730, 55 metrekarelik arsaların illere göre dağılımları hakkında şu bilgiler verildi:

"İstanbul-3, Ankara-67, İzmir-8, Diyarbakır-4, Aydın-3, Çanakkale-39, Şanlıurfa-47, Düzce-1, Sakarya-1, Konya-1, Çorum-3, Afyon-19, Eskişehir-2, Kars-1, Samsun-2, Karabük-1, Gümüşhane-1, Bursa-1, Nevşehir-1, Karaman-3, Tekirdağ-2, Balıkesir-2, Mersin-1, Elazığ-6. "

Açıklamada satışa sunulan taşınmazlar hakkında ayrıntılı bilgiye, "www. toki. gov. tr' ve "www. eskidji. com' internet adreslerinden ulaşılabileceği kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.