1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TOG Çalışmalara Başladı
TOG Çalışmalara Başladı

TOG Çalışmalara Başladı

Gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış dayanışma ve değişimi amaçlayan ve bu amaçla Aralık 2002’de kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Kars Namık Kemal Toplum Merkezi’nde çalışmalara başladı.

A+A-

Çalışmalara, Kafkas Üniversitesi’nde (KAÜ) öğrenimini sürdüren 30 toplum görevlisi öğrenci katılıyor. Toplum Merkezi’nde gerçekleşen “Demokrasi ve Haklarımız” eğitimine katılan Toplum Gönüllüleri eğitimde temel insan hakları, insan haklarının tarihsel gelişimi, demokrasi, ayrımcılık, toplumsal cinsiyet hakların çatışması, birlikte yaşam gibi kavramlar konusu üzerinde çalışıyorlar.

 

Kars TOG’dan yapılan açıklamada, “Bizler Kars’ta yaşayan insanlara ve Kars’a hizmet etmekteyiz. Gördüğümüz eksiklik ne ise sorunları Kars’ta yaşayan insanlarla birlikte çözmeye çalışmakta daha güzel ve yaşanabilir Kars için faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu çerçevede benim kütüphanem projesi ile bir hak kütüphanesinin düzenlenmesini daha aktif kullanılmasını sağlarken çocuk esirgeme kurumundaki (SHÇEK) çocukların sosyalleşmesi ve topluma kazandırılmaları için çalışmaları yürütmeye devam etmekteyiz. Kültürel mirası kotuma projesi ile de Kars’ın var olan kültürel yapısını koruyup yaşatmak, Kars’ın tarihi dokusunu korumak ve insan endeksli kültürel mirası sürdürebilmek için çaba sarf etmekteyiz. Ayarıca bu proje kapsamında ilköğretim öğrencileri ile de çalışarak Kars’ın kültürel ve tarihi dokusuna farkında olarak yetişmelerini sağlamaktır. Çocukları Kars’ın tarihi yerlerini gezdirerek tanıtmak ve kendilerine Kars’ın kültürel mirası hakkında bilgiler vermekteyiz. Kültürel miras projesi mirasının ikinci ayağı olan müze ve çocuk projeleri ile de Kars’ta müze kültürünü geliştirme kapsamındaki çocuklarda müze kültürünü geliştirirken Kars’ta var olan kültürel ve tarihi dokuya duyulan ilgiyi hedeflemekteyiz.” denildi.

 

Öğrenciler daha sonra hep birlikte tarihi mekanlarda hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.