1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Toç Bir Sen ve Bayındır Memur Sen: “Hakkımız olanı istiyor, kadro mücadelemize destek bekliyoruz”
Toç Bir Sen ve Bayındır Memur Sen: “Hakkımız olanı istiyor, kadro mücadelemize destek bekliyoruz”

Toç Bir Sen ve Bayındır Memur Sen: “Hakkımız olanı istiyor, kadro mücadelemize destek bekliyoruz”

Toç Bir Sen ve Bayındır Memur Sen Kars İl ve Şube Başkanlığı seslerini duyurmak için bir araya geldi.

A+A-

Volkan KARABAĞ - Tacettin DURMUŞ

Toç Bir Sen ve Bayındır Memur Sen Kars İl ve Şube Başkanlıkları, sözleşmeli personelin sözleşme sürelerinin 4+2’den 3+1’e düşürülmesine yönelik yasanın kabul edilmesini eleştirdi ve “Hakkımız olanı istiyor, kadro mücadelemize destek bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Kars PTT Müdürlüğü önünde gerçekleşen basın toplantısına çok sayıda sendika üyeleri de destek verdi. Basın açıklamasından sonra PTT şubesine giden dernek başkanları ve dernek üyeleri yazdıkları mektubu AK Parti ve MHP’nin Genel Merkezlerine gönderdi.

Basın metnini okuyan Bayındır Memur Sen Kars İl Temsilcisi Yüksel Acay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Sözleşmeli Personelin sözleşme sürelerinin 4+2’den 3+1’e düşürülmesine yönelik yasa teklifindeki eksiklikler çalışanlar arasında ayrıştırmaya neden olmaktadır.” dedi.

Acay’ın okuduğu basın metni şöyle: “Sözleşmeli olarak görev yapan; öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlilerinden bir kısmına yönelik yapılan söz konusu iyileştirmede; diğer kamu kurumlarında ve unvanlarda görev yapan personelin yer almaması hiç kuşkusuz çalışma barışını derinden sarsacak, çalışanların moral ve motivasyonunu düşürecektir. Sorun çözmekten ziyade sorunları çoğaltıp çalışma barışını ve adaletini yerle bir eden bu düzenleme bu haliyle asla doğru değildir.

Yıllardır, ‘İş Güvencesi Kırmızı Çizgimiz’ diyerek her platformda kadrolu istihdamın hayati bir gereklilik olduğu bilinciyle 4/B’li (sözleşmeli) kardeşlerimizin 4/A kadrosuna geçirilmesi için mücadele ederken, bugün bir de sözleşmeli personeli  bu düzenlemeyle kendi aralarında eşitsizce ayıran kanuni düzenleme hiç bir şekilde kabul edilemez.

Bazı kamu çalışanlarını bu düzenlemeyle sevindirirken diğerlerine üvey evlat muamelesi yapılması toplumsal ve çalışma hayatındaki dengeyi bozmanın yanı sıra Anayasamızın temel ilkelerinden biri olan eşitlik ilkesiyle de asla bağdaşmamaktadır. Unutulmamalıdır ki düzenleme dışında kalan kamu görevlileri ayrıcalık değil sadece hakkı olanı talep etmektedir.

Toç Bir-Sen olarak; Adil olmayan söz konusu bu çalışmadaki eksikliğin ve adaletsizliğin biran önce giderilerek biran önce kapsamının genişletilmesi, mutlak suretle Tarım ve Orman Bakanlığı’nda görev yapan çalışanlarımızın ve diğer hizmet kollarındaki tüm kamu çalışanlarının da ivedilikle bu düzenlemeye dahil edilmesi gerektiğini vurguluyor, biran önce sözleşmeliliği sona erdirecek ve ayrım yapmaksızın tüm sözleşmelileri kapsayacak şekilde, yeni bir adımın atılması için ilgilileri aklı selim olmaya ve adaletli davranmaya davet ediyoruz.

Meclis’te kabul edilen yasaya Tarım ve Orman Bakanlığımızdaki sözleşmelilerin dahil edilmesi noktasındaki talebe duyarsız kalan ve bu konuda ayrımcılık yapanlara son sözümüzü söylemediğimizi ve bu konuda eylem gücümüzü henüz kullanmadığımızı da hatırlatmak istiyoruz.

Ayrıca, geçtiğimiz gün Meclis’teki Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşüldüğü Genel Kurulda, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler’in 'Personel rejimine ilişkin farklı talepler olduğunu biliyoruz ve önümüzdeki dönemde AK Parti olarak bunları ilgili paydaşlar ve kurumlarla görüşerek kapsamlı bir şekilde ele alacağız” sözlerinin de takipçisi olacağız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.