1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TOBB Kars Kadın Girişimciler Kurulu, Kadınlar İçin Yürüdü
TOBB Kars Kadın Girişimciler Kurulu, Kadınlar İçin Yürüdü

TOBB Kars Kadın Girişimciler Kurulu, Kadınlar İçin Yürüdü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kars Kadın Girişimciler Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde anma etkinliği düzenledi.

A+A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kars Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Müge Kaya ve kadınlardan oluşan heyet, Kars Ticaret ve Sanayi Odası önünde toplanarak, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşımızı okudu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kars Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri daha sonra ellerinde meşalelerle Kars Bedesteni’ne doğru yürüdü.

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ve Ak Parti Kars İl Başkanı Muammer Sancar’ın da katıldığı etkinlikte, kadınlar anılarak, gökyüzüne balonlar uçuruldu.

TOBB Kars Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Müge Kaya etkinlikte yapmış olduğu konuşmasında şunları belirtti : “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kalplerimizi dolduran duygularla, kadınların sınırsız gücünü, direncini ve kahramanlığını anmak için bir araya geldik. Bu anlamlı gün, sadece kadınların değil, toplumun tüm kesimlerinin bir araya gelerek, eşitlik ve adalet için bir arada durduğu bir gün.

Bu buluşma 1857 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde bir tekstil fabrikasında çıkan yangında yaşamını yitiren129 kadın ile 6 Şubat depreminde kaybettiğimiz kadınlar ve bugün hala Gazze de kaybetmeye devam ettiğimiz kadınlarımız anısınadır. Daha eşit, özgür ve adil bir dünyada yaşamanın umuduyla dünya kadınlarının mücadelesi devam etmektedir.

8 Mart, sadece bir tarih değil, aynı zamanda bir hatırlatmadır. Kadınların geçmişteki ve günümüzdeki mücadelelerini hatırlamak, onların seslerini duyurmak ve haklarını savunmak için önemli bir fırsattır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu olsun. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, sadece bir gün değil, aynı zamanda bir taahhüttür. Taahhüt, kadınların hak ettikleri saygı ve eşitliği alana kadar mücadeleyi sürdürme ve seslerini duyurma taahhüdüdür. Bu taahhüdü hep birlikte tutmalıyız, çünkü ancak birlikte hareket ederek gerçek değişimi sağlayabiliriz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.