1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TKK Çıldır’da
TKK Çıldır’da

TKK Çıldır’da

Tarım Kredi Kooperatifi (TKK) Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akay, Ardahan’ın Çıldır ilçesinin hayvancılık için ideal şartlara sahip olduğunu, tarım ve hayvancılıkta daha etkili ve iyi bir konuma gelmesi için gereken desteğin verileceğini belirtti.

A+A-

TKK Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kaya, Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emrullah Tekman, Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, Erzurum Bölge Birliği Müdür Yardımcıları Fatih Özdemir ve Yavuz Aksakallı, Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Öztürk, yönetim kurulu üyeleri, Ardahan, Kars ve ilçeleri Tarım Kredi Kooperatifleri Müdürleri Çıldır’da incelemelerde bulundu.

 

Yapılan incelemeler sonrası bölgenin sorunları ve yapılacakların konuşulduğu toplantıda Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akay, Çıldır’ın hayvancılık için ideal şartlara sahip olduğunu, tarım ve hayvancılığın daha da gelişmesi için yöre çiftçisine gereken desteğin verileceğini belirtti. Akay, Tarım Kredi Kooperatifi’nin vadesi geçen alacaklarıyla ilgili yeni bir yapılandırma için çalıştıklarını ifade etti.

 

Bölgedeki eksikleri TKK genel müdür yardımcısına aktaran Aşıkşenlik Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Menderes Coşkun, özellikle yapılan projelerde istenilen yüzde 20 peşinat ve teminat konusunda halkın sıkıntı çektiğini söyledi. Bu konuda kolaylık sağlanması gerektiğini dile getiren Coşkun’un önerisini yerinde bulan TKK Genel Müdür Yardımcısı Akay, bu yönde çalışma yapılacağını ve bu konuda kooperatiflere gerekli bilgilerin en kısa zamanda verileceğini söyledi.

 

Toplantı sonrası Aşıkşenlik TKK Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Aydemir ve köylüler, TKK yöneticilerine Çıldır Gölü kenarında Sarı balık ve tatlı ikram etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.