1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TKDK’nın yatırım destekleri
TKDK’nın yatırım destekleri

TKDK’nın yatırım destekleri

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğü üçüncü çağrı dönemi kapsamında Selim İlçesi’nin Eskigeçit Köyü’nde faaliyete sokulacak olan Fatih Aslan’a ait Süt Üretme Çiftliği’nin temeli atıldı.

A+A-

Genç İşadamı Fatih Aslan, köyünü şantiyeye çevirmenin sevincini yaşadığını söyledi. 100 metre yerin altından da sondayla su çıkaran Aslan, hem inşaat çalışmalarını hem de tesisleri kamera sistemiyle Ankara’dan takip edecek.

12 Haziran 2012 tarihinde TKDK ile sözleşme imzalayan Karslı yatırımcı Fatih Aslan, projesi kapsamında ‘Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım’ başlığı altında 100 başlık süt inekçiliği tesisi yapmak üzere yatırımına başladı. Selim Eskigeçit Köyü’nde gerçekleştirilecek yatırımın temel atma töreni de bugün gerçekleşti. TKDK yaklaşık 1 milyon 300 bin TL desteği ile toplam 2 milyon 828 bin 825 TL olan yatırımın 2013 yılı Mayıs ayında tamamlanması öngörülüyor.

Fatih Aslan yatırımın amacı ve tanımıyla ilgili şunları söyledi:

“İşletmemizde mevcut durumda var olan kapalı ahırımızda “AB Hayvan Sağlığı ve Refahı Standartları”na uygun koşullar bulunmamaktadır. İşletmemizde bulunan hayvanların yaşadıkları ortamın gerekli hijyen koşullarını sağlayamaması, süt sağım ve saklama işleminin Gıda Tebliğine uygun şartlarda gerçekleşememesi ve işletmemizde sürekli olarak hayvan ölümleri görülmesi sebebiyle yeni, daha kapsamlı ve daha modern bir tesis kurmaya karar verdik. Var olan hayvan sayımızı 100 başa tamamlayarak daha verimli ve daha kaliteli ürün elde edebileceğimiz bir süt üretim tesisi kurmak amacındayız. Kuracağımız yeni tesisimizde, baştan sona AB standartlarına uygun süt sağım, depolama ve soğutma ünitelerimiz bulunacaktır. Otomasyon yemleme ve sağlanacak olan veterinerlik hizmetleri sayesinde hayvan sağlığı optimum seviyede tutulacak ve elde edilen üründe standardizasyon sağlanacaktır. Elde edilen ürünün kalite kontrolünde yeni teknoloji ürünü olan analiz cihazları kullanılacak bu sayede insan sağlığını tehdit eden unsurlar elemine edilecektir. İşletmenin kurulabilmesi için gerekli tüm ön koşullar sağlanmıştır, yatırımımızı gerçekleştirmek için gerekli ruhsat ve izin belgeleri ilgili mercilerden alınmıştır.

Projemizin hayata geçmesiyle birlikte işletmemizde gerçekleştirilecek olan kaliteli üretim doğrudan işlenen ürünün kalitesini arttıracak, dolaylı olarak da yem hammadde üretim kollarını ve bitkisel üretimi olumlu yönde etkileyecektir. Bölgemizde en önemli faaliyet kollarından olan süt üretme ve işleme sektöründe kaliteli ve verimli üretim gerçekleşmesi sektöre olumlu yönde bir ivme kazandıracaktır. Bu sayede doğrudan ve dolaylı olarak etkilenen sektörlerde kalifiye eleman ihtiyacı doğacak ve istihdam alanları oluşacaktır.

Kısaca işletmemizin genel amacı; TKDK tarafından yayınlanan IPARD hibe programına yönelik hazırlanan bu proje ile programda hedeflenen işletmelerin topluluk standartlarına ulaştırılması, AB sürecinde ülkemizde bulunan işletmelerin hayvan sağlığı ve refahı koşullarını sağlar duruma gelmelerini sağlamaya yönelik bir proje uygulamak ve bu projenin özel amacı olarak da 100 baş sağmal kapasiteli bir ahır, sağım binası, yem deposu ve diğer müştemilatını oluşturarak burada kullanılacak olan makine ve ekipmanların temini ile 100 sağmal hayvan bakabilir duruma gelerek yıllık 1 milyon litre süt, 50 adet düve 50 adet dana üreterek işletmemizi sürdürülebilir bir mantıkla yönetmektir.”

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kars İl Koordinatörlüğü olarak üçüncü çağrı dönemi kapsamında alınmış olan Fatih Aslan’a ait proje ile ilgili bilgiler:

Başvuru Sahibinin Adı: Fatih Aslan

Yatırımın Adı: Pa Grup Süt Üretme Çiftliği

Yatırımın Yapılacağı Destek Alanı: Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım

Yatırımın Uygulama Alanı: Eskigeçit Köyü/ Selim / Kars

Tesis Büyüklüğü: 100 Başlık Süt İneği İşletmesi

Toplam Yatırım Tutarı: 2.828.825,44 TL

Hibe Yüzdesi: %65

Sözleşmeye Esas Ödenecek Hibe Tutarı: 1.298.745,94 TL

Sözleşme İmzalanma Tarihi: 12/06/2012

Yatırımın Tamamlanma Tarihi: 13/05/2012

Yatırımın Amacı ve Kısa Tanımı:

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.