1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TİHEK heyeti Kars’ta ziyaretler gerçekleştirdi
TİHEK heyeti Kars’ta ziyaretler gerçekleştirdi

TİHEK heyeti Kars’ta ziyaretler gerçekleştirdi

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, (TİHEK) Kars’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Ziyaret kapsamında, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi Muhammet Ecevit Carti, İnsan Hakları ve Eşitlik Uzmanı Dr. Ertuğrul Yazar ve Uzman Yardımcılarından oluşan heyet, Kars’ta alıkonulma merkezlerine habersiz ziyaretler gerçekleştirdi.

TİHEK Heyeti ziyaretlerinin ilk gününde Kars Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu ile görüştü. Görüşmede Kars’taki insan hakları konuları ve İl İnsan Hakları Kurulunun faaliyetleri ele alındı.

Heyet daha sonra Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu'yu ziyaret etti. Kurul Üyesi Muhammet Ecevit Carti son dönemde özellikle üniversiteler ile geliştirilen yakın ilişkilerin insan haklarının korunması ve geliştirilmesi ile ayrımcılıkla mücadele konularında önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu ise gençlerde insan hakları bilincinin yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekerek, TİHEK ile Kafkas Üniversitesi arasındaki işbirliğinin güçlü bir sinerji oluşturacağını vurguladı. 

Heyet ardından sırasıyla İl Emniyet Müdürlüğü nezarethaneleri ve Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna habersiz ziyaretler gerçekleştirdi. İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Etem Öztürk, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ramazan Yiğit ve İkinci Müdür Muhammed Hakyemez, Heyete kurumlarına yönelik ayrıntılı bilgi sundu. 

Görüşmelerin ardından ‘Kurumların fiziksel koşulları, engelli, anne yanında tutulan çocuk gibi kırılgan grupların merkezlerdeki durumu, alıkonulan kişilere yönelik muamele, sağlık hizmetleri ve Covid-19 pandemisine yönelik alınan tedbirler ve aşı çalışmaları, beslenme koşulları, sosyal faaliyetler, günlük yaşam ve dış dünyayla iletişime ilişkin durumlar’ uluslararası standartlar bağlamında incelendi. Özgürlüğünden mahrum bırakılan kişiler ile birebir görüşmeler gerçekleştirildi.

Ziyaretler neticesinde yapılan inceleme ve görüşmelere ilişkin tespit ve tavsiyeleri içeren raporların hazırlanarak ilgili kurumlar ve kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.