1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. THOF İl Temsilciliği, KKDGC Başkanı Daşdelen’in önerisine destek verdi
THOF İl Temsilciliği, KKDGC Başkanı Daşdelen’in önerisine destek verdi

THOF İl Temsilciliği, KKDGC Başkanı Daşdelen’in önerisine destek verdi

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu(THOF) Kars İl Temsilcisi Hüseyin Kankılıç, “Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı sayın Ercüment Daşdelen’in  Kafkas figürü heykel yapılması önerisini destekliyoruz” dedi.

A+A-

Cem DAŞDELEN 

Geçtiğimiz günlerde Kars Valisi Türker Öksüz’e ithafen yazı yayımlayan Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen’in Gazi Ahmet Muhtar Paşa konağı yanındaki park alanına Kafkas figürü heykel yapılması önerisine herkesimden destek geliyor.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kars İl Temsilcisi Hüseyin Kankılıç da Başkan Ercüment Daşdelen’e destek vererek bir açıklama yaptı.

Kankılıç’ın yaptığı açıklaması şöyle: “Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) İl Temsilciliği olarak Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sayın Ercüment Daşdelen’in GAMP konağı yanındaki park alanına Kafkas figürü heykel yapılması önerisini destekliyoruz. Valiliğimizin  Kars şehir merkezindeki Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağının yanına yaptırdığı park, ilimize ayrı bir güzellik kazandırmış bulunmaktadır. Bu parkı ilimize kazandıran, yapımında emeği geçen herkese çok  teşekkür ederiz. Bu parkı daha da güzelleştirme adına güzel bir öneriyi bizde THOF olarak destekliyoruz. Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sayın Ercüment Daşdelen, anlamlı bir öneride bulunmuştur. Bu öneri ilimizdeki halk oyunları camiası tarafından desteklenerek takdirle karşılanmıştır. Sayın Daşdelen önerisinde Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağının yanındaki parka 1855 yılındaki Kars zaferini anlatan ve Anadolu da ilkez Kars’a verilen Gazilik madalyasının bir fon üzerinde anlatılacağı, tarihsel yazı ve resimlerin bulunacağı güzel bir kaide yaptırılmasını ve bu parka birde Kafkas oynayan bir kadın ve bir erkekten oluşan kafkas figürü heykel konulmasını önermiştir. Bu önerinin şehrimizin tanıtımına son derece önemli bir katkıda bulunacağı için Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Kars İl Temsilciliği olarak destekliyoruz. Kafkas folklor anlayışı uzun yıllardır Karsımızın simgesi olmuştur. Bu simgeyi yaşatmakta hepimizin görevidir diye düşünüyoruz. Kars’tan çok önemli kafkas oyuncuları çıkarak başarılar elde edip ilimizi dünyanın dört bir yanına tanıtmıştır. Halen Kafkasya’nın başkenti konumundaki Kars’ta Kafkas halk oyunları geleneği devam etmektedir. Sayın Ercüment Daşdelen’in önerdiği kafkas figürü heykel, ilimiz turizmine de katkı sağlayacağı gibi Kars’ın tanıtımına da katkısı olacaktır. İlimize gelen yerli ve yabancı turistler inanıyoruz ki bu alanda fotoğraflar çekerek sosyal medya hesaplarında paylaşıp Kars’ı da tanıtacaktır. Bu projenin kabul görmesi halinde bu simgenin Karsımıza bir değer ve güzellik katacağına inanmaktayız. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Kars İl Temsilciliği olarak Sayın Valimiz Türker Öksüz’ün, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen’in kafkas figürü heykel önerisini gerçekleştireceğini ümit ediyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.