1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Temiz Bir Kars İçin El Ele
Temiz Bir Kars İçin El Ele

Temiz Bir Kars İçin El Ele

Kars Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kars Belediyesi, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğrencileri ve Gençlik Meclisi’nin ortaklaşa başlatmış olduğu “Temiz Bir Kars İçin El Ele” kampanyası tüm hızıyla sürüyor.

A+A-

Mahallelerde temizlik kampanyası, çöp saati uygulaması gibi konularda bilinçlendirme yapılarak ve çöp poşeti dağıtımı yapılarak devam edilen temizlik kampanyası Kars Merkez Mahallesinde devam etti.


Kent konseyi üyeleri ve üniversite öğrencileri Mahallede çöp poşeti dağıtarak mahallenin belli güzergâhlarını temizlediler.
 

Mahalle sakinleri tarafından takdirle karşılanan temizlik kampanyası herkesi temizliğe teşvik ediyor.


Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş devam etmekte olan temizlik kampanyasına tam destek verdiklerini belirterek, “Biz güzel olan ve Kars’a faydası dokunan her türlü projeye destek olmaya hazırız. Kars belediyesi olarak amacımız güzel ve yaşanılabilir bir Kars ortaya çıkarmak. Bunun için gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Kars Belediyesi olarak hedefimiz Kars’ın her mahallesinde, cadde ve sokaklarında halkımızın da destek ve katılımı ile yaşadığımız alanları daha temiz hale getirmektir. Bu konuda halkımızın yaşadıkları alanlara sahip çıkmalarını, çevreyi ve doğayı korumalarını istiyoruz.” dedi.
 

Temizliği muhafaza etmenin gerekliliğini de vurgulayan Başkan Bozkuş, Koruyucu temizliğe büyük önem verdiklerini, bu anlayışla hareket edilmesi durumunda çöp sorununun büyük ölçüde ortadan kaldırılacağını belirterek özellikle Kafkas Üniversitesi öğrencileri ve Kent Konseyine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.


5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla doğal çevrenin korunması gerektiğine dikkat çeken Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nicavet Eren de, “Kampanyamıza doğrudan destek olarak doğal çevrenin korunmasına katkı sağlayan Kafkas Üniversitesi Fen Bilgisi 3. Sınıf Öğrencilerine ve Grup Helper üyelerine teşekkür ederim.” dedi.
 

Koordineli olarak temizlik kampanyasına devam ettiklerinin altını çizen Eren, “Mahalleler başta olmak üzere şehir temizliği günün her saati yapılmalıdır. Herkes kendi kapısının önünü gerektiği şekilde temiz bırakırsa inanıyorum ki Kars’ta temizlik sorunu kalmayacaktır. Bizler Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve üniversite öğrencileri olarak amacımız temizlik bilincini oluşturmak. Bunu sağladığımız vakit temizlik sorununun çözümü gerçekleşecektir. Burada çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere bütün Karslılara sesleniyorum. Temiz bir Kars için el ele verelim.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.