1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tek tırnaklı hayvanlar kimliklendirilecek
Tek tırnaklı hayvanlar kimliklendirilecek

Tek tırnaklı hayvanlar kimliklendirilecek

Ülkemizdeki büyük baş hayvan varlığının önemli bir bölümünü elinde bulunduran Kars’ı da yakından ilgilendiren tek tırnaklı hayvanların tanımlanması ve izlenmesine dair yönetmelik yayımlandı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Yönetmelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 20 Şubat 2018 tarihinde 30338 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak 31 Aralık 2019 tarihinde yürürlüğe girecek.

Tek tırnaklı hayvanlar at ve eşeklerin tanımlanması ve izlenmesine dair yönetmelikle, ülkemizde olduğu gibi Kars’ta da tek tırnaklı hayvanlar kimliklendirilerek kayıt altına alınacak. Ayrıca hayvan hareketleri izlenecek, tek tırnaklı hayvan hastalıklarının takibini kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmış olan yönetmeliğin yürürlüğe gireceği 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren 12 ay içerisinde ülkemizdeki tüm tek tırnaklı hayvanlar kimliklendirilerek kayıt altına alınacak.

Öte yandan yarış atlarının kimliklendirme işlemlerine Yüksek Komiserler Kurulu tarafından devam edilecek, Yüksek Komiserler Kurulu tarafından daha önce kimliklendirilen Safkan Arap ve İngiliz atları kimliklendirilmiş olarak kabul edilecek.

Yönetmelik gereği, tek tırnaklı hayvanlar doğumundan itibaren 12 ay içerisinde kimliklendirilerek kayıt altına alınacak ve hareketlerinin izlenmesi sağlanacak. Ayrıca 31 Aralık 2019 tarihine kadar merkezi bir veri tabanı kurularak, tek tırnaklı hayvan bulunan işletmeler kayıt altına alınarak hayvan sahibinin işletme ve hayvanlarla ilgili kayıt tutması sağlanacak.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.