1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tebrikler BTC – SÜRKAL
Tebrikler BTC – SÜRKAL

Tebrikler BTC – SÜRKAL

BTC – SÜRKAL “Toplumsal Yatırım Projesi’’ kapsamında ilimizde ve bölgemizde önemli projelere imza atıyor. Organik hayvancılığa geçiş için “Oraganik Yem Bitkileri’’ yetiştiriciliği faaliyeti hakkında çalışmalar başlatıyor.

A+A-

BTC – SÜRKAL “Toplumsal Yatırım Projesi’’Kapsamında, Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Kalkınma Derneği, Selim ve Sarıkamış Tarım İlçe Müdürlükleri ve üç yerel dernek (Karauragan Kalkınma Derneği, Sarıgün Önderler Kalkınma Derneği, Bozkuş Kalkınma Derneği) tarafından organik hayvancılığa geçiş için “Organik Yem Bitkileri Yetiştiriciliği’’ çalışmaları başlattı.

 

2010 yılı itibariyle Selim ve Sarıkamış ilçesi proje köylerindeki üreticilere organik tarımın üretim açısından faydaları ve maddi olarak sağlayacağı destekler konularında eğitimler düzenlendi. Düzenlenen eğitim toplantıları ile organik tarım konusunda üreticiler bilinçlendirildi. Daha sonra İzmir’de çalışmalarını sürdüren organik tarım sertifikasyon firması CERES ile iletişime geçilerek gerekli prosedürün ne şekilde gerçekleştirileceği konusunda bilgi alındı ve üreticilerin gerekli evrakları düzenlemelerine yardımcı oldu.

 

Tüm bunların sonucunda Sarıkamış ilesi proje köylerinden 23 üretici toplam 2.585 dekar, Selim İlçesi proje köylerinden ise 30 üretici 2.888 dekar arazi üzerinden başvurularını yaptılar. Bu arazilerde fiğ, korunga ve çayır otu üretimi yapılmaktadır. Organik tarım sertifikasyon firması temmuz ayı itibariyle başvuruda bulunan üreticilerin beyanlarının tespiti amacıyla ilgili arazi ve üreticileri ziyaret ederek uygun başvuruları onayladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.