1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TDP Muhtarlarla Birlikte
TDP Muhtarlarla Birlikte

TDP Muhtarlarla Birlikte

Kars Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği, mahalle muhtarları ile koordinasyon toplantısında bir araya geldi.

A+A-

Polisin, vatandaşlarla birlikte çalışmasını ve güvenlik problemlerinin birlikte çözülmesini amaçlayan bir polislik modeli olan Toplum Destekli Polislik Hizmetleri kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince, Mahalle Muhtarları ile etkin bir iletişim ve işbirliği kurarak, bilgi alışverişinde bulunmak amacı ile koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Kazımpaşa Polis Merkezi Toplantı Salonu’ndaki toplantıya; Mahalle Muhtarları, Polis Merkezi Amiri Emniyet Amiri Seyhan Yıldırım, Çocuk Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Yakup Metin, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Başkomiser Özlem Temür ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli katıldı.

 

Toplantıda; vatandaşlara sunulan güvenlik hizmetlerinin arzu edilen seviyeye ulaşmasında muhtarların mutlaka Emniyet birimleriyle istişare halinde olmaları gerektiği önemle vurgulandı.

 

Toplum Destekli Büro Amirliği tarafından organize edilen ve Mart ayı içerisinde yapılan Kent Güvenlik Danışma Kurulu toplantısında alınan kararlar muhtarlara tekrar hatırlatıldı. Bu kararlardan biri olan zorunlu temel eğitim çağında olduğu halde okula gitmeyen çocukların, mutlak suretle tespit edilerek İl Emniyet Müdürlüğü’ne bildirilmesi, çocukların sokakta dilendirilmeleri, dilenmeleri ve sokakta çalıştırılmaları ile ilgili çalışmalar konusunda muhtarlarla işbirliği içerisinde olmanın önemi anlatıldı. Muhtarlar da söz alarak mahallelerindeki sorunları dile getirdiler.

 

Emniyetten konuşla ilgili yapılan açıklamada, “Toplumun seçilmiş temsilcileri olan muhtarlarımız, mahalleleri hakkında ciddi bilgiye sahip olmakla beraber, kimi zamanda problemlerin çözümü için vatandaşlarca ilk başvurulan kişilerdir. Kentteki İlimizdeki huzur ve güven ortamının devam etmesi için muhtarlarımızın da katkılarının gerektiği samimi gerçeğiyle benzer toplantılarımız devam edecektir.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.