1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tatilinizi Kolaylaştıracak Phuket Gezi Notları
Tatilinizi Kolaylaştıracak Phuket Gezi Notları

Tatilinizi Kolaylaştıracak Phuket Gezi Notları

Tayland’ın turizm merkezi ve ünün ülke sınırlarını aşan Phuket, her sene milyonlarca ziyaretçi ağırlamaktadır.

A+A-

Tatilinizi Kolaylaştıracak Phuket Gezi Notları

Tayland’ın turizm merkezi ve ünün ülke sınırlarını aşan Phuket, her sene milyonlarca ziyaretçi ağırlamaktadır. Yurt dışı tatilini rüya gibi bir yerde yapmak isteyenleri ağırlayan Phuket, birbirinden ünlü tapınakları, yemyeşil doğası, keyifli plajları ve eğlenceli gece hayatıyla göz dolduruyor. Peki Phuket tatiline gitmeden önce nasıl bir planlama yapmak gerekli? Bunun için sizlerle Phuket gezi notları kapsamında tatilinizi keyifli hale getirebilecek öneriler paylaşacağız.

Phuket Tatilinizi Kolaylaştıracak Ayrıntılar

Uzak Doğu gezilerinin vazgeçilmez destinasyonlarından biri olan Phuket, görülmeye değer yerleri, eşsiz doğası ve eğlenceli atmosferiyle keşfedilmeyi sonuna kadar hak ediyor. Eğer daha önce Bangkok-Pattaya-Singapur üçgeninde mekik dokumuş olanlar var ise Phuket’in bu kadar ünlü olmasının altındaki nedenleri de mutlaka biliyordur. Her neyse gelelim Phuket gezilerinden arda kalanlara. Son derece tropik bir destinasyon olan Phuket’e geldikten sonra konaklama yapacağınız yere ulaşmanız yaklaşık 1 saatinizi alacak. E tabii ada tropikal olduğu için oteller de aynı şekilde tropikal konsepte uygun dizayn edilmiş durumdalar. İlk etapta yol yorgunu olacağınızı göz önünde bulundurarak konaklama tesisi yakınındaki sahilde biraz yürüyüş yaptıktan sonra biraz dinlenmeniz gerekebilir. Uyandıktan sonra egzotik meyvelerle donatılmış mükemmel bir kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz.

Phuket’te Ulaşım

Uzak Doğu seyahatlerine daha önce gitmiş olanlar varsa Tuk Tuk adındaki araçları biliyor olmalıdırlar. Tayland’da özellikle kısa mesafe ulaşımlarında yaygın olarak kullanılan bu

araçları Phuket tatiliniz sırasında bol bol tercih edeceksiniz. Ancak Tuk Tuk’lara binmeden önce mutlaka pazarlık yapın! Sabit bir tarifeleri olmadığı için size ilk söyledikleri ücreti biraz aşağıya düşürmeye çalışın. Tuk Tuk’un birine atlayarak adanın en yakınlarındaki plajlara doğru giderek Phuket’teki gezilerinize başlayabilirsiniz.

Phuket’in Eşsiz Plajlarını Keşfediyoruz

Phuket’te tabii ki birçok plaj bulunuyor. Bunlar arasından seçim yapmak elbette biraz zahmetli. Ancak bu kapsamda Karon ve Kata Beach gibi yerleri mutlaka gezi planınıza dahil etmelisiniz. Koy içerisinde bulunan bu plajlar, sakin atmosferleriyle birlikte Phuket’i keşfetmeye gelenlere adeta “Hoş geldin” diyor. Palmiye ağaçlarıyla çevrili plajlarda denizin tadını çıkardıktan sonra sahil üzerinde bol bol yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin. Hatta dilerseniz yakınlarında hizmet veren tesislerden de egzotik meyvelerden yapılmış kokteyllerin de tadına bakabilirsiniz.

Phuket’in En Popüler Tur Durakları

Phuket gezileri sırasında katılabileceğiniz onlarca tur bulunmakta. Bu turlar ile birlikte Phuket’i daha kolay bir şekilde keşfedebilir ve aynı zamanda kısa süre içerisinde daha çok yeri keşfetme imkânına sahip olabilirsiniz. Sahil kesimlerinden hareket eden teknelerin birine atlayarak Phi Phi Adalarına doğru yolculuğunuzu başlatabilirsiniz. Maymun Adası, bu kapsamda ilk ziyaret etmeniz gereken yerlerden. Tamamen maymunlarla dolu bu adaya tekneniz yaklaşır yaklaşmaz maymunların size doğru geldiğini göreceksiniz. Tekne kaptanı adaya inmenize izin vermese de maymunlara muz uzatıp onların kendi aralarında yaptığı hareketleri hayretler içerisinde izleyebilirsiniz. Sonraki adımımız ise Maya Bay. Burası gerçekten de olağanüstü manzaralara sahip bir kumsal. Turkuaz sularında rengarenk balıklarla yüzebileceğiniz Maya Bay’in aynı zamanda Leonardo Di Caprio’nun başrol olarak yer aldığı The Beach filminin çekildiği yer olduğunu bilmek de burayı cazip kılan detaylardan. Phuket gezilerinizi tamamlamadan önce mutlaka uğramanız gereken bir başka yer ise Khai Nok Adası. Ortalama 1-2 saatinizi ayırmanız gereken adada denizin tadını doyasıya çıkarabiliyorsunuz.

Phuket Gece Hayatı

Phuket’e gelip de gece hayatına karışmamak olur mu? Akşam olunca rotamızı doğrudan Bangla Road’a çeviriyoruz. Sağlı sollu eğlence mekânlarının sıralandığı caddede yürürken kendinizi bir anda başka bir evrendeymiş gibi hissedebilirsiniz. Her tarza uygun mekânların sırlandığı Bangla Road’da yürürken dilediğiniz mekânı tercih ederek Phuket’in gece hayatını keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.