1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Taşlar yerine oturuyor
Taşlar yerine oturuyor

Taşlar yerine oturuyor

Atatürk İşhanı’nda taşlar yerine oturuyor...

A+A-

Kars’ın uzun yıllardır gündemden düşürmediği kullanılmayan Atatürk İşhanında sona gelindi. 2011 yılında Antalyalı bir firmanın “Ben bunu 1 kuruşa yıkarım” demesinin ardından iptal edilen ihale yeniden açık artırma usulüyle tekrarlandı ve bu defa da Kırşehirli firma İl Özel İdaresi’nin kasasına 305 bin TL yatırarak devleti kat kat kara geçirdi.

2-3 yıl önce Bayındırlık İl Müdürlüğü’nün 1 milyon 600 bin TL’ye yıkım masrafı çıkarmasının ardından Belediye Meclis kararıyla İl Özel İdaresi’ne binanın devredilmesi

29 Ekim 2011’e tekabül etti. Belediye Meclisi burayı tekrar yeşil alandan çıkarıp İl Özel İdaresi’ne devretti.

Atatürk işhanının hikayesi uzun yıllar önce başladı. Depreme dayanıksız olduğu belirlenen bina, 2011’in son zamanlarında yapılan ihale ile 1 kuruşa yıkılacaktı. Çeşitli gerekçelerle bu ihale iptal edildi. Uzun süre kafa yoran Valilik ve İl Özel İdaresi yeni bir ihaleye çıktı ve açık artırma usulüyle binayı değerlendirdi. 18 firmaya teklif yazılmasının ardından Kırşehirli Madencioğlu firması 305 bin TL ödemeyi kabul ederek ihaleyi aldı. Firma bunun adından sözleşmeyi imzaladı ve 305 bin TL’yi İl Özel İdaresi’nin hesabına yatırdı.

Firma binayı tamamen yıkacak hatta temeli bile kazacak. Enkazdan çıkacak olan kapı, pencere, demir ve diğer bütün malzemeler firmanın olacak. Firma temeldeki demiri de çıkaracak ve temeli yumuşak molozla kapatacak. Böylelikle yeni bine yapılması halinde devlete ek bir kazı masrafı çıkmamış olacak.

ATATÜRK İŞHANI YERİNDE NE GÖRMEK İSTERSİNİZ

Kars Valiliği ve İl Özel İdaresi binanın yıkıldıktan sonra ne olarak kullanılması gerektiği yönünde de beyin jimnastiği yapıyor. Vatandaşların tekliflerine de açık olan bina için kentin öncelikleri ele alınacak. Kapalı otoparkta olabilir, iş merkezi de olabilir. Veya işadamları başka bir amaç için de binayı değerlendirebilirler. Onu için de Valilik ve İl Özel İdaresi bütün tekliflere açık olduğunu duyurdu. Kamuoyuna açık olunan bu girişimle birlikte umulur ki Kars’a yakışır ve öncelikli ihtiyaçlara cevap verir bir pozisyon oluşturulur.

Teklifler beklendiği binanın yap-sat usulüyle de değerlendirilebileceği de hesaplanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.