1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Taşköprü çeşmesine sağlıklı ve içilebilir raporu verildi
Taşköprü çeşmesine sağlıklı ve içilebilir raporu verildi

Taşköprü çeşmesine sağlıklı ve içilebilir raporu verildi

Çeşmeden akan suyun sağlıksız olduğu yönündeki söylentiler üzerine, Kaleiçi Mahallesi Muhtarı Şeref Emekçi, Yusuf Paşa Mahallesi Muhtarı A. Ferit Koç ve Su Kapı Mahallesi Muhtarı Ataman Bekçi, İl Sağlık Müdürlüğüne müracaatta bulundu.

A+A-

Müracaatın ardından İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri çeşmeden numune alarak incelemede bulundu. İncelemeden sonra burada akan suyunu içilebilir ve sağlıklı olduğu rapor edilerek mahalle muhtarlarına bildirildi.

Öte yandan Kaleiçi Mahallesi Muhtarı Şeref Emekçi, Yusuf Paşa Mahallesi Muhtarı A. Ferit Koç ve Su Kapı Mahallesi Muhtarı Ataman Bekçi, yılın büyük bölümünde coşkun akan Kars Çayının su seviyesi ile aynı düzeye gelen çeşmeyi yaptıran ve isminin açıklanmasını istemeyen 3 hayırsevere teşekkür ettiler.

Kuruma noktasına gelen çeşme hayırseverler tarafından yaptırıldıktan sonra her iki kurnası dolu dolu akmaya başladı. Bilindiği gibi kurak geçen yaz ayları dışında çeşmeden güçlükle su alınırken, yapıldıktan sonra her iki kurnası da gür bir şekilde akar hale geldi. Borluk Barajından isale hattı ile arıtma tesisine gelen şebeke suyunun içilemez durumda olması nedeniyle, şehir merkezinde bulunan doğal çeşmelerden evlerine içme suyu taşıyan vatandaşlar buradaki çeşmeden bundan sonra daha kolay bir şekilde evlerine su taşıyabilecek. Ayrıca Kars Belediyesinin şehre içme suyunu isale eden tesis ve depolarda geçtiğimiz hafta yaptığı bakım ve temizleme çalışması Kars halkının rahat bir nefes almasını sağladı.

Taşköprü çeşmesinden temiz ve kullanılabilir su taşıyan bazı vatandaşlar, mevcut çeşmenin hemen yanı başında başka su kaynağının da olduğunu belirterek bir başka hayırseverin de bu kaynakları çeşme yaptırması çağrısında bulundu. Buradan çıkan suyun boşu boşuna Kars Çayına aktığını da belirten vatandaşlar çeşmeyi yaptıran hayırseverlere her su doldurduklarında dua ettiklerini söylediler. Öte yandan şehir merkezinde 5 mahallede bulunan doğal çeşmeler, vatandaşlara temiz ve içilebilir su sağlarken, özellikle yaz aylarında şehir şebeke suyunun sarı renkli ve kokulu akması vatandaşları rahatsız ediyor. Temiz ve içilebilir suyu evlerine taşımak isteyen vatandaşlar, araçları ile bu çeşmelerin başında kuyruklar oluştururken, özellikle kadınlar da bidonlarla evlerine su taşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.