1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Taş ve Akıl: “Hiçbir amatör maçta şiddet görmek istemiyoruz”
Taş ve Akıl: “Hiçbir amatör maçta şiddet görmek istemiyoruz”

Taş ve Akıl: “Hiçbir amatör maçta şiddet görmek istemiyoruz”

​​​​​​​Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Burhan Taş ve Futbol İl Temsilcisi Metin Akıl yaptıkları ortak basın açıklamasında sporun dostluk, barış ve kardeşlik olduğuna dikkat çekerek, ligin ikinci yarısında hiçbir amatör müsabakada olay ve şiddet

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Taş ve Akıl, açıklamalarında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu’nun futbolda son zamanlarda artan şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla tüm Türkiye genelinde 4-5-6 Ocak tarihlerinde oynanacak amatör futbol müsabakalarının iptal edildiğini belirttiler.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Burhan Taş ile Futbol İl Temsilcisi Metin Akıl’ın ortak yaptıkları açıklama, TFF’nin amatör maçları iptal etmesi ve fair-play üzerine oldu. Burhan Taş sporun dostluk, barış ve kardeşlik olduğunu anımsatarak, 2019 yılıyla birlikte amatör futbol müsabakalarında şiddet olayı görmek istemediğini söyledi. Metin Akıl da 2019 yılıyla birlikte fair-play ve centilmenliğin ön planda tutulmasını istedi.

“SPORUN DOSTLUK VE KARDEŞLİK OLDUĞU UNUTULMAMALI”

En son İstanbul’da oynanan amatör futbol müsabakasında yaşanılan şiddet olayı üzerine genç bir taraftarın öldüğünü, 17 taraftarın da yaralandığını anımsatan Taş, yaşanılan olayın kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, “Sporun dostluk, kardeşlik ve barış olduğunu tekrarlamak istiyorum. İstanbul’da amatör bir maçta yaşanılan olay bizi son derece üzdü. Amatöre yön veren kişiler olarak böyle olayların yaşanmasını asla tasvip etmiyoruz. Fair-play ve centilmenlik olgularını lütfen unutmayalım. Bu bir spordur. Kimsenin canı yanmasın, kimse hayatını kaybetmesin. Bu acıyı en iyi bilenlerdeniz. 2019 yılı inşallah sporda centilmenlik yılı olur” dedi.

“FAİR-PLAY RUHUNU YANIMIZDA TAŞIYALIM”

Metin AKIL ise, amatör sporun dostça, kardeşçe yapıldığı sürece keyif verici olacağını, bunun dışındaki hiçbir şeyi asla kabul etmediklerini belirterek, “Amatör sahalarda son dönemde şiddet olaylarının arttığını görüyoruz. Bu olaylara dikkat çekmek için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu hafta sonundaki maçları iptal etti. Görüyorsunuz sporun hangi kademesi olursa olsun yaşanan şiddet olayının kimseye hiçbir faydası yok. Dolayısıyla centilmenliği ön planda tutalım, fair-play ruhunu her zaman yanımızda taşıyalım” diye konuştu.

Taş amatörde transfer sezonunun 3 Ocak Perşembe başlayacağını, kadrolarına takviye yapacak kulüplerin işlemlere başlayabileceğini belirtirken, bu haftaki maçların iptal edilip bir hafta ötelenmesi sağlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.