1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarım’da bölgesel işbirliği
Tarım’da bölgesel işbirliği

Tarım’da bölgesel işbirliği

Doğu Anadolu Bölgesi’nden 11 ilin katıldığı, tarım alanında Bilgi Alışverişi toplantısı Erzurum’da yapıldı.

A+A-

Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van, Muş, Bingöl, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt’tan gelen Tarım İl Müdür Yardımcıları ve Çifti Eğitim Şube Müdürleri, hem tarımsal projeleri değerlendirdi, hem de bilgi alışverişinde bulundu.

 

Doğu Anadolu Bölgesi’nden 11 ilin katılımıyla “Tarım Alanında Bilgi Alışverişi” (BAV) toplantısı Erzurum’da yapıldı. Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van, Muş, Bingöl, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt’tan gelen Tarım İl Müdür Yardımcıları ve Çifti Eğitim Şube Müdürleri, Erzurum’da hem tarımsal projeleri değerlendirdiler, hem de bilgi alışverişinde bulundular. Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirilen toplantıya, katılım geniş olurken, bölgede çilek yetiştiriciliği ve organik tarım konuları üzerinde duruldu.

TOPLANTIYA 11 İL KATILDI

 

11 ilden gelen Tarım İl Müdür Yardımcıları ve Çiftçi Eğitim Şube müdürlerinin, hazırladıkları projeleri anlattıkları BAV toplantısında, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rafet Arslantaş ise, bölgede çilek yetiştiriciliği konusunu ele aldı. Erzurum’da son yıllarda sayıları giderek artış gösteren süt işleme tesislerine, Veteriner Hekim Biray Okumuş tarafından dikkat çekilirken, Erzurum Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitimi Şube Müdürü Ziraat Mühendisi Cevdet Sunay da, organik tarım ve esasları hakkında bilgiler verdi. Bölge illerinin tarımsal çalışmaları ve bu çalışmalar yürütülürken karşılaşılan sorunlara ilişkin olarak karşılıklı değerlendirmelerin yapıldığı BAV toplantısında, bölgede çilek yetiştiriciliği konusunda yaptığı sunumla Doç. Dr. Rafet Arslantaş, tüm dikkatleri üzerine çekti. Karasal iklimin hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi’nde çilek yetiştiriciliğinin yol ve yöntemlerini anlatan Arslantaş, bu konuda kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum